RSS

Aika saada happea

10 Lok

ankanpoikaJumala on luonut ihmiset uteliaiksi ja tiedonhalu saa ihmiset kyselemään kaikenlaisia kysymyksiä. Eräs tällainen kysymys, jolla ihmiset vaivaavat päätään, on seuraavanlainen: ”Linnut hengittävät keuhkoillaan. Miten siis linnunpoika hengittää munankuoren sisällä? Miksei linnunpoika tukehdu jo ennen kuoriutumistaan?” – Niin, Jumalan teot ovat ihmeellisiä emmekä aina ymmärrä niitä. Mutta linnunpojan tapauksessa tiedämme, että vaikka munankuori näyttää kovalta ja tiiviiltä, se on kuitenkin huokoinen ja ilma pääsee virtaamaan munan sisään ja munasta ulos. Linnunpoika siis hengittää munan sisällä ennen kuoriutumistaan. Jos ihminen yrittää auttaa linnunpoikaa saamaan happea ja käy tekemässä munaan pienen reiän, linnunpoika kuolee eikä kuoriudu koskaan. Tällä menetelmällä voidaan itse asiassa hävittää lintuja, jos niiden populaatio on käynyt liian suureksi.

On hyvin luultavaa kuitenkin, että kun linnunpoika on kasvanut riittävän suureksi ja sen kuoriutumisen aika lähestyy, myös sen hapen tarve lisääntyy. Linnunpoika alkaa kasvavassa määrin kokea siellä munankuoren sisällä, että se tarvitsee lisää happea. Niinpä hapen puute yhdessä sen vaistojen kanssa saa linnunpojan pökkäämään munankuoreen reiän. Kun reikä on syntynyt, linnunpoika kokee helpotusta hapen saannista ja suurentaa reikää heti. Voimme kuvitella, kuinka linnunpoika ikäänkuin ”innostuu” munankuoren rikkomisesta ja kuoriutuu kohta kokonaan.

Ehkä sinunkin elämässäsi on tullut aika saada lisää happea? Kun asiaa sovelletaan hengelliseen elämään, täytyy noudattaa Jumalan aikataulua – emme saa manipuloida ihmisiä ja käydä rikkomassa heidän turvallisia ympyröitään liian aikaisin. Mutta kun aika on sopiva, silloin on uskallettava rikkoa totutut ympyrät ja pyristellä niistä ulos. On aika kasvaa ulos vanhasta ja alkaa kävellä omin jaloin. Uskallan sanoa: monien kohdalla on juuri sellainen aika nyt.

Ole siis rohkea ja mene eteenpäin. Sinun on aika saada happea ja tuulettaa sielusi. Anna Jumalan hengen raikkaiden tuulien tuoda hapekasta ilmaa hengellisiin keuhkoihisi. Jos sinun täytyy, jätä taaksesi vanhat ympyrät ja mene kohti uusia asioita. Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa? Jes.43:19. Jumalalla on uudistuksen aikansa, hänellä on kasvun aikansa, hänellä on aina jotain uutta tuotavana elämäsi kehitykseen. Älä siis jää paikallesi. Mihin saakka oletkin ehtinyt, Jumalalla on aina enemmän annettavaa. Mikä onkaan se uskon askel, jota sinulta odotetaan tänään?

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Aika saada happea

Kirjoittanut : 10.10.2015 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.