RSS

Jumala on kutsunut ja lähettänyt

07 Mar

laivaOli mies, Jumalan lähettämä; hänen nimensä oli Johannes. Joh.1:6.

Johannes Kastajasta ei varsinaisesti käytetä nimitystä ’apostoli’ – lähettiläs – vaikka sellainen hän oli. Myös Jeesus oli Isän lähettämä ”tunnustuksemme apostoli” (Hepr.3:1). Paavali sanoi, että hän oli saanut apostolin virkansa Jumalalta ja täsmensi vielä: ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta (Gal.1:1).

Olemme turvallisella maaperällä, jos voimme sanoa, että olemme Jumalan lähettämiä, kuljemme Jumalan asialla ilman, että kukaan ihminen tai mikään kirkkokunta on meitä lähettänyt. Joskus ihmisillä on hassu tapa korostaa, että sejase seurakunta on heidät lähettänyt tai sejase kirkkokunta on vihkinyt heidät papiksi. Miksi he kerskaavat siitä, että alentavat itsensä ihmisjärjestelyiden tasolle? Mikäs siinä, se toimii niin kauan kuin se toimii, mutta sillä on rajansa. Jos voit sanoa, että olet ihmisistä riippumaton ja kokonaan Jumalasta riippuvainen, silloin olet apostolisella tiellä. Silloin ihmisten on paljon vaikeampi kaataa sinua tai mitätöidä työtäsi. Tilapäisesti he kyllä mitätöivät, hetkellisesti kaatavat ihmisten silmissä, mutta Jumalan kutsua he eivät voi kumota.

Niinpä haluan rohkaista sinua toteuttamaan omaa kutsumustasi, jonka olet Jumalalta saanut. Eihän kukaan ihminen päättänyt, minkä näköinen olisit ja minkä väriset hiukset saisit syntymälahjaksi. Eihän kukaan ihminen päättänyt perintötekijöistäsi, sukupuolestasi, luonteestasi tai muistakaan piirteistäsi. Jumala on sinut luonut ja Jumala on antanut sinulle kutsun palvella. Sinun ei tarvitse kysyä lupaa keneltäkään ihmiseltä, voitko olla oma itsesi ja sellainen, joksi Jumala sinut loi. Olet Jumalan lähettämä ihminen ollut jo syntymästäsi asti. Miksi antaisit ihmisten määrätä, millainen kutsumus sinulla on Jumalan valtakunnassa? Ei, anna Kristuksen elämän pursuta sinusta esiin, säteillä ympärillesi. Anna hengen lähteen pulputa esiin sydämesi syvyyksistä ja anna Jumalan kuvan tulla esiin sinusta. Siihen sinut on kutsuttu, siinä sinäkin olet ’lähetetty’ – eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta (Gal.1:1).

Vaikka olit syrjitty, vaikka sinua hyljeksittiin eikä kukaan käynyt luonasi, minä olen korottanut sinut pysyvään kunniaan, iloksi tuleville sukupolville. Jes.60:15.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumala on kutsunut ja lähettänyt

Kirjoittanut : 7.11.2015 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.