RSS

Puhdasta kultaa

20 Mar

kultainenKuulin kerrottavan eräästä arkeologisesta aarteesta, jota restauroitiin. Se oli vain savipatsas, mutta kun se oli alkanut lohkeilla, sitä haluttiin korjata. Paikkaus ei kuitenkaan ottanut sujuakseen, vaan paikkaus aiheutti lisää säröilyä. Niinpä koko kalleus päätettiin siirtää konservointia varten erilliseen työpajaan. Kun sitä nostettiin nosturin ja liinojen avulla, todettiin, että se painoi oletettua enemmän. Varovaisuudesta huolimatta jalustasta lohkesi pala irti. Lohkeamasta voitiin todeta, että patsaan sisus oli metallia – itse asiassa tarkemmin tutkittaessa sen todettiin olevan puhdasta kultaa. Tuo mittaamattoman arvokas veistos oli päällystetty savella, jotta varkaat eivät kiinnostuisi siitä.

Tiedätkö, että sinä olet kuin tuo suunnattoman arvokas veistos, joka on päällystetty savella?

Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme. 2.Kor.4:7.

Meidän arkinen elämämme on kuin tuo savinen pintakerros, jota me huolella vaalimme. Kun siihen tulee säröjä – ja elämä kolhii jokaista – me yritämme sitä paikata. Menemme terapeutille ja sielunhoitoon, jotta eheytyisimme. Käymme kuntosalilla, juoksulenkillä, kampaajalla ja kosmetologilla, jotta näyttäisimme hyvältä. Harva tulee ajatelleeksi, että juuri se särkyminen, se murtuminen, jota meille tapahtuu, on omiaan tuomaan esiin meistä sen, mikä meissä on kaikkein arvokkainta. Kun kerran olemme pelastuneet, tulleet uskoon ja meissä asuu Kristuksen ylösnousemusvoima, olemme sisältä puhdasta kultaa.

Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta: salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista. 1.Piet.3:4.

Muistakaamme siis, millainen on kutsumuksemme arvo. Kun ymmärrämme, millaisen armon olemme saaneet Kristuksessa, emme ole leväperäisiä ja välinpitämättömiä. Tiedämme myös, että uskomme koetellaan. Ei sen takia, että olemme savea, vaan sen takia, että olisimme sisältä puhdasta kultaa.

Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta. Koettelemuksissa teidän uskonne todetaan aidoksi, ja siitä koituu Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä ylistystä, kirkkautta ja kunniaa. 1.Piet.1:7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Puhdasta kultaa

Kirjoittanut : 20.11.2015 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.