RSS

Yhtäkkiä

05 Jou

revontuliaElämässä joskus tapahtuu asioita yhtäkkiä, odottamatta. Joskus elämän suuret käänteet ovat yhtäkkisiä. Muistelepa omaa elämääsi. Miten esimerkiksi tapasit puolisosi? Eikö hän ilmestynytkin aika yhtäkkiä elämääsi? Itse muistan elävästi sen hetken, kun tapasin tulevan vaimoni. En tiennyt siinä hetkessä, miten ratkaiseva käänne siitä tulisi minun elämääni. Usein käykin niin, että erilaiset käänteentekevät tapahtumat elämässämme tunnistamme vasta jälkeenpäin.

Tunnistatko tänä päivänä mitään, mikä viittaisi siihen, että ”yhtäkkiä, eräänä kauniina päivänä…” sinunkin elämässäsi tapahtuu ratkaiseva käänne. Mutta näin on. Elämä voi yllättää. Se voi yllättää kielteisesti (sairastuminen, läheisen kuolema, työttömyys ym.) mutta se voi yllättää myös myönteisesti: voit toipua sairaudestasi odotettua nopeammin, voit löytää uuden ystävän, voit saada taloudelliseen tilanteeseesi yllättävää helpotusta – tai tapahtuu muuta mikä tekee mielesi iloiseksi.

Uskovalle ihmiselle on tärkeää elää tässä myönteisen odotuksen ilmapiirissä. Jos meillä on aina vain valittamisen aihetta, pitkä luettelo ongelmia, mutta ei yhtään kiitosaihetta, jos meillä on aina vain synkkä yksinpuhelu menossa ja ”kyllä minä niin mieleni pahoitin”-tunnelmat päällä, emme osaa enää kohta suhtautua ilolla myönteisiin asioihin, vaikka niitä tapahtuisikin. Varsinkin Jumalan suuntaan on hyvä pitää kiitollinen hymy kasvoilla. Eihän sitä tarvitse teeskennellä eikä väkisin puristaa, jos ei se luonnostaan synny. Niinpä monien kohdalla, jotka eivät jaksa hymyillä taivaan Isälle, olisi hyvä keskittyä ajattelemaan, mitä hyvää Jumala on kuitenkin tehnyt, mitä lahjoja olen saanut ja kuinka Jumala on vastannut rukouksiinkin – voimme keskittyä kaikessa totuudessa ajattelemaan elämän valoisia puolia. Katso vaikka lähelläsi olevia lapsia ja seuraa heidän elämäniloaan, katso kuinka terhakoita he ovat, aina aitoja, aina elämää pursuavia, vilkkaita ja energisiä. Ihan pelkästään heitä seuraamalla voit tulla paremmalle tuulelle.

Harjoita itsessäsi tätä myönteistä asennetta, kunnes siitä tulee sinulle leimallinen luonteenpiirre. Jumala antaa kiitosmielen sille, joka hänelle kiitosta uhraa. Jumala antaa positiivisen asenteen sille, joka rohkaisee muita. Jumala vahvistaa niiden uskoa, jotka jaksavat luottaa Jumalaan synkkinäkin päivinä. Jumala ei pidä nurisijoista. Vaikka valittamisen aiheet olisivat kuinka todellisia, uhraa Jumalalle kiitosta, ja saat nähdä, että kiitosmieli on valon kaltainen ilmiö: kun annat sen vallata sinut, se karkottaa pois pimeyden sielustasi. Kiitoksen uhraaminen Herralle voi myös aiheuttaa sen, että:

Yhtäkkiä, eräänä kauniina päivänä…

Äkkiä he näkivät arkun ja riemastuivat. 1.Sam.6:13. Kun he kulkivat ja puhelivat keskenään, siihen ilmestyi yhtäkkiä tuliset vaunut ja tuliset hevoset. 2.Kun.2:11. Ja aivan äkkiä tulee temppeliinsä Valtias, jota te odotatte, ja Liiton enkeli, jota te kaipaatte. Mal.3:1. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Luuk.2:9. Kun he vielä puhuivat tästä, yhtäkkiä Jeesus itse seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille.” Luuk.24:36.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Yhtäkkiä

Kirjoittanut : 5.12.2015 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.