RSS

Vieläkin Herra on armollinen

27 Jou

lamppuJos ajattelen suomalaisia uskovia, huomaan erään hyvin merkittävän yhteisen piirteen: monet ovat varakkaita, monet ovat lahjakkaita, toiset ovat käyneet kouluja ja monilla on akateeminen tausta, monilla on perheet ja terveitä lapsia – toisilla myös lapsenlapsia – ja kaikki on muutenkin ulkonaisesti hyvin. Onhan syrjäytyneitä, köyhiä ja sairaitakin enenevässä määrin, mutta valtaosa uskovista suomalaisista elää ja voi hyvin.

Mitkä ovat sinun voimavarasi? Mitkä resurssisi voisivat olla hyödyksi Jumalan käytössä? Vai pidätkö kaiken itselläsi? Etkö anna mitään varoistasi, lahjoistasi, ajastasi Jumalalle? Olen ollut huomaavinani sellaisen oudon asian, että sairaat ovat alttiita palvelemaan, köyhät auttavat toisia köyhiä, vähän omistavat antavat paljon.

Monet teistä ’rikkaista’ olette toki antaneet paljonkin ja monet teistä olette saaneet olla Jumalan käytössä. Mutta vielä näen paljon voimavaroja, jotka ovat käyttämättä – hengessä näen sen. Yhdellä olisi rahaa, toisella elämänkokemusta, kolmannella opettamisen armoitus, neljännellä kutsu evankeliumin työhön – näitä voidaan luetella. Miksi nämä lahjat ja voimavarat ovat piilossa ja käyttämättä?

Haluan siis rohkaista sinua seuraamaan oman kutsumuksesi tietä. Jos seurakuntasi ei rohkaise sinua, älä jää paikoillesi. Voin olla itse ”savuava lampunsydän”, mutta uskallan kuitenkin sanoa ääneen sekä itselleni että muille: Älä anna minkään tai kenenkään estää sinua kasvamasta siksi persoonaksi, joksi Jumala sinut suunnitteli. Monet haaveistamme ovat maallisia, peräti lihallisia, juoksemme niin helposti elintason ja mukavuuksien perässä, etsimme huvituksia. Mutta puhun nyt sinulle niistä hengen siemenistä, jotka Jumala on istuttanut sinun sydämeesi. Puhun niistä taimista, jotka ovat jo lähteneet kasvuun. Vaali niitä. Puhu niille Jumalan sanaa. Tuo rukouksen kastelukannu niitä virkistämään. Ja avaa sydämesi katto, että armon aurinko saa paistaa sinne vapaasti ja hoitaa sitä uskon kasvua, joka siellä on. Anna hengellisen kasvun murtautua esiin sinun elämäsi historiassa niin, että muutkin näkevät ja huomaavat sen. Minäkin yritän omalta osaltani tehdä niin ja päästä eteenpäin.

Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat! Jes.30:18.

Murtunutta ruokoa hän ei muserra, savuavaa lampunsydäntä hän ei sammuta. Hän on saattava oikeuden voittoon. Matt.12:20.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vieläkin Herra on armollinen

Kirjoittanut : 27.12.2015 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.