RSS

Vanhurskauden seppele odottaa

08 Tam

maalissaJuoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme… Hepr.12:1.

Normaali hengellinen syntymä on hyvä startti uuden elämän matkalle. Sen elementit ovat parannus, uudestisyntyminen, kaste ja Pyhän Hengen saaminen. Monet aloittavatkin uskon tien vaeltamisen ”kaikkien taiteen sääntöjen mukaan”. Mutta on myös niitä, jotka tulevat uskoon jo lapsena eivätkä edes tiedä sanoa päivää, jolloin ovat uskoon tulleet. He kokevat kuitenkin olevansa uskossa ja haluavansa seurata Herraa. Kumpi ryhmä sitten selviää maaliviivalle?

Kilpailun lopputulos ei riipu startista. Se mitä tapahtuu maaliviivalla ratkaisee. On tärkeää juosta kilpailu loppuun eikä jättää sitä kesken. Raamatun mukaan kuitenkin uskon tielle kutsutuista ja sille lähteneistä vain 25% selviää maaliin. Mistä tiedän tämän? Kylväjävertauksesta, jossa vain neljäsosa uuden elämän siemenistä tuotti satoa.

Sielunvihollinen ei paljon välitä, minkälaisia juhlia pidät, kun lähdet elämän tielle. Saat rauhassa nauttia uuden elämän suomasta ilosta. Mutta kun aikaa kuluu, paholainen ryhtyy pitkäjänteisiin hankkeisiin estääkseen sinua pääsemästä maaliin. Mitä lähempänä olet maaliviivaa, sitä myrkyllisempää, sitä leppymättömämpää ja raivokkaampaa on hänen vastarintansa. Tällä kilparadalla on eniten kaatuneita viimeisellä kierroksella. On monia, jotka ovat nuorella iällä antaneet elämänsä Jeesukselle ja nyt, kun ikää on kertynyt ja ollaan jo reilusti viidenkympin paremmalla puolella, on elämään tullut kompastelua – alkoholin käyttöä, avioero, maailmaan rakastumista – ja sitten tätä uskosta luopumista vielä koristeellaan jollakin uskonnollisella kuorrutuksella, kristillisen elämän maneerit kun osataan niin hyvin. Se on surullista. Epäonnistuminen avioliitossa, yrittämisessä tai missä tahansa muussa asiassa on mahdollista myös uskovan kohdalla, mutta on eri asia epäonnistua kuin luopua uskosta.

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka olet ollut uskossa jo pitkään ja sinnikkäästi jatkat. Olet joutunut kokemaan sielunvihollisen kaikki juonet ja olet alkanut väsyä. Et ymmärrä, miksi sinun osasi on kokea niin kovia. Olet joutunut seurakunnan ihmisten ja jopa omien läheistesi hylkäämäksi. Olet saanut huomata, kuinka katoavaa on maine ja kunnia. Ilman omaa syytäsi olet joutunut kaikenlaisen syyttelyn ja parjauksen kohteeksi. On aikoja, jolloin Jumalakin tuntuu hyljänneen. Olet yksin ja taistelet, mutta koet olevasi alakynnessä.

Kuule siis, sinä Jumalalle rakas: maali lähestyy, voitto on käden ulottuvilla. Elämän kruunu ja voiton seppele on varattuna sinulle. Kestä vielä hetki, ole sinnikäs, Jumala ei ikinä hylkää sinua. Hän korjaa sinut kunniaan ja vie taivaan iloon. Hän on uskollinen, hän on voimallinen tekemään, mitä lupaa. Kun vihollinen sinua kiusaa, sano hänelle:

Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. Minua odottaa nyt vanhurskauden seppele, jonka Herra, oikeudenmukainen tuomari, on antava minulle tulemisensa päivänä…2.Tim.4:7-8.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vanhurskauden seppele odottaa

Kirjoittanut : 8.1.2016 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.