RSS

Älä unohda

04 Hel

kukkaniittyHe unohtivat hänen tekonsa, ihmeet, joita olivat saaneet nähdä. Ps.78:11.

Kun joudumme koetuksiin, on tärkeää muistaa, mitä hyvää Jumala on meille tehnyt elämämme aikana. Hyvät asiat kannattaa pitää mielessä ja antaa niistä kiitosta Herralle jatkuvasti. Kun ne iskostuvat mieleemme, kiitollisuudesta tulee meille elämäntapa.

Muistele siis, mitä hyvää Herra on tehnyt sinulle menneinä päivinä. Muistatko, kun tapasit tulevan puolisosi ensi kertaa? Mikä siunattu tapaaminen! Muistatko, kun tulit uskoon? Millainen ilo valtasikaan sinut! Tai kun sait Pyhän Hengen kasteen? Muistatko, kun lapsesi syntyi(vät)? Muistatko, kuinka lapsesi otti ensimmäisen askeleensa? Muistatko, kun ensi kertaa näit hänen ajavan pyörällä ilman apupyöriä? – On täysi syy kiittää Herraa näistä erilaisista armon osoituksista ja hyvistä lahjoista, joita saamme taivaan Isältä.

Oletko saanut armon parantua jostakin sairaudesta? Minä huomasin jokin aika sitten, että krooninen sairaus, josta lääkärit sanoivat sen olevan parantumaton ja elinikäinen, ei vaivannut minua enää entiseen malliin. Aloin vähitellen ja varovasti vähentää lääkitystäni. Kun sitten olin jo ollut kokonaan ilman lääkitystä useita viikkoja eikä vaiva ollut pahentunut – tuskin vaivasi enää ollenkaan – huomasin, että en ollut vain parantunut, vaan olin myös vapautunut lääkityksen sivuoireista! – Joskus paraneminen tapahtuu näin, ikään kuin huomaamatta, mutta olisi väärin jättää antamatta siitä kiitosta Jumalalle. Ja nyt voin kaiken tuloksena enemmän luottaa Jumalaan, että hän haluaa ja voi parantaa.

Entä taloudelliset asiat? Muistatko, kun sait työpaikan? Muistatko, kuinka sait palkankorotuksen? Muistatko, kun onnistuit jossakin projektissa ja sait siitä paljon iloa – kiitostakin? Muistatko, kun sait päästä läpi inssiajosta? Entä ensimmäinen oma autosi?

Palauta siis mieleesi niitä hyviä asioita, joista olet iloinnut ja joista voit antaa kiitoksen Jumalalle kaikesta sydämestäsi.

Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Ps.103:2.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Älä unohda

Kirjoittanut : 4.2.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.