RSS

Lunta tupaan ja kapuloita rattaisiin

20 Hel

sammutusLaiska sanoo: ”Tiellä on leijona, keskellä katua kulkee peto.” Sananl.26:13.

Hiljattain eräs ystäväni aloitti oman blogin julkaisemisen. Hänen seurakuntansa reaktio oli mielenkiintoinen. Seurakunnan pastorin mielestä oli vastuutonta kirjoittaa omaa blogia, sillä joku saattaa hänen tekstiensä takia tehdä itsemurhan. Lääkkeeksi asiaan ehdotettiin koulutusta – omalla kustannuksella tietysti.

Suomi on kansalaisyhteiskunta, jossa kansalaiset saavat vapaasti tehdä monenlaisia asioita, mm. julkaista omaa blogia. Täällä vallitsee sanan- ja mielipiteen vapaus. Täällä vallitsee myös uskonnonvapaus. Mutta annas olla, kun olet jäsen jossakin kristillisessä seurakunnassa, niin et saa tehdä sitä etkä tätä. Minultakin aikanaan kiellettiin kotilähetystyö. Kristillinen lehti suositteli lahjatilauksien tilaamista ja antoi niistä alennuksen. Mutta seurakunta ei halunnut, että sen alueella joku tilaa näitä lahjatilauksia. Rahat piti antaa ”hyödyllisempään” tarkoitukseen (se on: pastorin perheen elatukseen). Tämä tavoite oltiin sitten valmiita viemään läpi väkivalloin – takavarikoimalla rahat.

Niin, kyllä uskosta todistaminen on vaarallista. Ei tiedä, kuka hyppää heti jokeen, kun sille kertoo Jeesuksesta! Kyllä koulutus meidät pelastaa. Kaikenlaiset puskapapit pois päiviltä! Rahat pois tyhmiltä ja yksinkertaisilta!

He kutsuivat apostolit sisään ja kielsivät heitä enää puhumasta tai opettamasta yhtään mitään Jeesuksen nimessä. Ap.t.4:18.

Ei mitään uutta auringon alla. Tosiasia kuitenkin on, että Jeesus lähettää jokaisen uudestisyntyneen opetuslapsen todistamaan uskostaan tavalla tai toisella. Jokaisella on sekä velvollisuus että vapaus tehdä hengellistä työtä, onhan meille Kristuksen omille annettu yleinen pappeus. Sinäkin saat siis torjua nuo vastaväitteet, jotka vaativat sinulta koulutusta, seurakunnan siunausta, ylipappien lupaa ja mitä vielä – hyvää ulkonäköä…? Sinun ei tarvitse alistua hengen sammuttajien mielivaltaan. Jos koet Jumalan kutsua tehdä jotain ja Pyhän Hengen innoitusta Jumalan valtakunnan työhön, sinun tulee lähteä liikkeelle rohkeasti eikä arkaillen. Sinun tulee rohkeasti kumota vastaan sanojien väitteet (Tit.1:9). Pyhä Henki on sinun työnantajasi, johdattajasi ja opettajasi, hän myös valtuuttaa ja armoittaa työhön (1.Joh.2:27). Sinun tulee valmistautua siihen, että kapuloita heitetään rattaisiin, ei vain sielunvihollisen taholta vaan myös omien taholta. Sinun tulee olla päättäväinen. Sinun tulee pitää aina mielessäsi Raamatun rohkaisu:

Ajatelkaa häntä, joka kesti syntisten ankaran vastustuksen, jotta ette menettäisi rohkeuttanne ja antaisi periksi. Hepr.12:3.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Lunta tupaan ja kapuloita rattaisiin

Kirjoittanut : 20.2.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.