RSS

Valo tuli

10 Maa

aurinkoEmmehän me julista sanomaa itsestämme vaan Jeesuksesta Kristuksesta: Jeesus on Herra, ja hän on lähettänyt meidät palvelemaan teitä. 2.Kor.4:5.

Nykyään on blogin kirjoittaminen tullut yleiseksi harrastukseksi. Sana ”blogi” tarkoittaa ”nettipäiväkirja”. Päiväkirja taas on perinteisesti sellainen, johon kirjoitetaan omia kokemuksia ja ajatuksia. Blogitkin ovat siis kirjoittajansa näköisiä ja esittelevät kirjoittajansa persoonaa ja harrastuksia.

Tämä minun blogini on kuitenkin sisällöltään hengellinen, mikä tarkoittaa, että kirjoitan kristilliseen uskoon liittyvistä asioista ja puhun Jumalasta. Se tarkoittaa, että Jeesus Kristus on kaiken keskus – en minä. Mutta on selvää, että kaikki suodattuu minun persoonani kautta. Tässä roolissa minun kuuluu olla ennen kaikkea Kristuksen palvelija ja jos mahdollista säteillä hänen valoaan.

Jumala, joka sanoi: ”Tulkoon pimeyteen valo”, valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan. 2.Kor.4:6.

Paavali rinnastaa samassa lauseessa luonnollisen valon ja Kristus-valon. Toinen valo loistaa luomakunnassa, toinen meidän sydämessämme. Vaikka ne ovat molemmat Jumalan aikaansaamaa valoa, ne ovat luonteeltaan erilaisia. Niiden tehtävä on erilainen. Ne valaisevat eri ympäristöä: toinen ulkoista maailmaa, toinen meidän sisäistä maailmaamme. Tämä sisäinen valo annetaan meille uudestisyntymisessä. Uskovina ihmisinä voimme ymmärtää hengellisiä asioita (ks.1.Kor.2), koska Kristus valaisee meidän sisimpäämme kuin aurinko. Uskonnollinen ihminen voi oppia tiettyjä ajatusrakennelmia, mutta hänen valonsa on vain kuin kuun valoa – auringon heijastusta.

Niinpä voimme tänään rohkaista mielemme ja mennä luottavaisesti eteenpäin siinä valossa, joka valaisee meitä sisältäpäin. Voimme nostaa katseemme, suunnata sen oikein ja katsella Herran kirkkautta ja muuttua hänen kuvansa kaltaisiksi. Häntä katselemalla me muutumme (2.Kor.3:18). Näemme hänet Jumalan sanan kautta:

Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Hepr.1:3.

Valaiskoon hän sinua sanallaan tänään ja tehköön Henkensä kautta sinun uskosi eläväksi. Hän virvoittakoon sinua ja valaiskoon sinun tiesi. Antakoon hän sinulle armoa olla palava ja loistava lamppu ja pitää tarjolla elämän sanaa, jotta sinäkin voit loistaa kuin tähti taivaalla. (Fil.2:15).

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Valo tuli

Kirjoittanut : 10.3.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.