RSS

Perusasiat kuntoon

07 Huh

vuolasTämän Hengen hän vuodatti runsaana meidän päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, jotta me hänen armonsa ansiosta tulisimme vanhurskaiksi ja saisimme osaksemme ikuisen elämän, niin kuin toivomme. Tit.3:6-7.

Se on mahdollista, olen kokenut sen. On mahdollista saada Pyhän Hengen kaste ja kokea se sellaisena kuin se Uudessa testamentissa kuvataan. Mutta normaali hengellinen syntymä sujuu niin, että ensin tullaan parannukseen, sitten käännytään, saadaan synnit anteeksi ja uudestisynnytään elävään uskoon, sen jälkeen otetaan vastaan uskovien kaste julkisesti seurakunnan keskellä. Silloin on mahdollista pyytää Pyhän Hengen kastetta. Joskus Jumala kastaa Hengellä ihmisiä ennen kuin he ovat ehtineet kastattaa itsensä. Jos niin tapahtuu, silloin kaste tulisi toimittaa viivytyksettä (vrt.Ap.t.10:47). Minä rukoilin itselleni heti uskoon tultuani Hengen kastetta ja pyysin muitakin rukoilemaan. Seurakunta ei ehtinyt kastaa minua ennen kuin sen sain, mutta jouduin pyytämään Pyhän Hengen lahjaa 50 päivää. Siis saman ajan, joka kului pääsiäisen ja helluntain välillä, seitsemän viikkoa. Sinäkin voit joutua odottamaan Hengen kastetta jonkin aikaa, mutta Jumala varmasti haluaa sen antaa – pyydä siis.

Joskus ihmiset hakeutuvat ulkomaille kastettaviksi. Eräs pariskunta kävi rantalomalla ja sitten aviomies ”kastoi” vaimonsa keskellä yötä meressä. Ketään muita ei ollut läsnä. Eräs toinen henkilö meni Israeliin ja otti kasteen Jordanissa. Se oli hänen mielestään aitoa ja alkuperäistä. Toteutuiko näissä Uuden liiton kaste? Jumala sen tietää. Minusta kummassakaan tapauksessa ei toteutunut yksi kasteen olennainen tarkoitus: julkinen tunnustautuminen kristilliseen uskoon (omiensa keskellä).

Onhan Jumalalla varaa kohdella ihmisiä yksilöllisesti. Hän on kaiken luonnon monimuotoisuuden luonut eikä häntä voi pullottaa mihinkään uskonnollisten sääntöjen ahtaisiin kehyksiin. Mutta joitain perusasioita olisi hyvä huomioida. Näemme Raamatusta, kuinka määrätyt asiat toistuvat.

Rohkaisen siis sinua seuraamaan Herraa näissäkin asioissa. Kun olet tehnyt uskon ratkaisun, hakeudu uskovien kasteelle. Pyydä myös Pyhän Hengen lahjaa – Hengen kastetta. Sillä tavalla saat täydet valtuudet Jumalalta toteuttaa myös omaa hengellistä kutsumustasi – on se mikä tahansa. Jumala on nämä lahjat luvannut antaa, pyri siis täydessä uskon varmuudessa omistamaan ne. Ei niitä tarvitse tavoitella minkään kirkon tai herätysliikkeen takia, vaan Jumalan sanan takia, että se tulisi meissä lihaksi. Siten olemme valmiimpia kasvamaan uskossa.

Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette. Fil.4:19.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Perusasiat kuntoon

Kirjoittanut : 7.4.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.