RSS

Ristin osallisuus

05 Kes

golgataOlen huomannut, että hengellisessä kasvussa on tiettyjä vaiheita. Ensin imemme sanan maitoa ja sitten alamme sulattaa vahvaa ruokaa. Mutta Kristuksen tuntemisessa kasvaminen on muutakin kuin vain aikuistumista.

Vaihe 1: opettelemme tuntemaan Kristusta tiedon kautta. Tämä merkitsee ajattelua, pohdintaa, tutkimista, Raamattuun perehtymistä, Jumalan sanan kuuntelemista, asioiden opillista hahmottamista. Tässä vaiheessa meidän elämänkatsomuksemme muotoutuu kristilliseksi.

Vaihe 2: opettelemme tuntemaan Kristusta tunnetasolla. En tarkoita tällä kiintymystämme häneen, lojaaliutta ja rakkautta, jota tunnemme häntä kohtaan – sehän on (tulisi olla) kaikille uskoville ominaista alusta asti. Tarkoitan, että hän antaa meidän tuntea omia tunteitaan ja jakaa niitä meidän kanssamme. Tässä vaiheessa alamme katsella maailmaa hänen silmillään. Joudumme torjutuiksi samoin kuin hän. Saamme ihmisten vihat päällemme yhtä syyttä kuin hän. Joudumme huonoon maineeseen, kuten hänkin. Koemme hänen askelissaan ylitsevuotavaa iloa ja rauhaa, mutta myös ankaraa vastustusta. Joudumme oppimaan, miten vaeltaa kristittynä vihamielisessä maailmassa.

Vaihe 3: opettelemme tuntemaan Kristusta ristin kantamisessa. Tämä on tavallaan jatkoa vaiheelle 2, kun joudumme kokemaan ilkivaltaa, kenties suoraa väkivaltaa, halveksuntaa ja pilkkaa. Vihamielisyys ei jää enää henkiselle tasolle, vaan joudumme todella ottamaan vastaan lyöntejä ja kivittämistä. Joudumme kestämään sen, että meiltä varastetaan jotakin, meille tehdään ilkivaltaa, meitä kiusataan ja meille aiheutetaan todellista vahinkoa.

Missä vaiheessa sinä olet menossa? Huomaathan, että jos tulee kuumat oltavat, se johtuu vain siitä, että Kristus vetää sinua lähemmäksi itseään. Hän haluaa jakaa kärsimyksensä sinun kanssasi ja sillä tavalla sinusta tulee todellinen osa hänen ruumistaan. Sinä opit tuntemaan hänet ja hän oppii tuntemaan sinut.

Kun olet käynyt läpi näitä kasvun vaiheita, voit olla turvallisella mielellä. Mitä enemmän olet osallinen hänen kärsimyksestään, sitä varmemmin olet osallinen ylösnousemuselämästä. Kun seuraat häntä, et koskaan joudu kuulemaan sitä kaikkein pelottavinta tuomiota, jonka jumalattomat saavat osakseen: Mutta hän sanoo: ’Keitä te olette? En tunne teitä. Menkää pois minun luotani, kaikki te vääryydentekijät.’ Luuk.13:27.

Sinä saat kuulla: ’Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti. Matt.25:34.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ristin osallisuus

Kirjoittanut : 5.6.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.