RSS

Jumalan lähettämä

11 Kes

joutsenperheSaatuamme syntyä tähän Jumalan luomaan suurenmoiseen maailmaan, joudumme kaiken Jumalan hyvyyden keskellä kohtaamaan pahan voimat. Voimme hetkellisesti kokea elävämme paratiisissa, jossa purot solisevat, linnut laulavat, kesätuuli hyväilee poskea, kukat tuoksuvat. Mielemme on hyvä, tasapainoinen ja rauhallinen. Ilo sävyttää meidän arkisia askareitamme. Mutta sitten paratiisiin ilmestyy käärme, Kain tappaa veljensä, Joosef saa Potifarin vaimon syytökset niskaansa, Haman juonittelee Jumalan kansan tuhoksi, Hanunin hovissa kehitellään sotaa – pahuuden voimat ilmestyvät kiusaamaan meitä eri tavoin. Paratiisimme joutuu ukkosmyrskyn kouriin ja puita kaatuu, tulva nousee. Mitä se meidän kohdallamme onkaan? Naapuri, sukulainen, kiusaaja koulussa, ilkeä työtoveri? Vai onko se houkutus pelata, shoppailla yli varojensa vai käykö vihollinen kimppuumme seksin, rahan tai vallanhalun kautta?

Usein vihollinen tulee elämäämme niin hienovaraisesti, että emme edes huomaa. Se tekeytyy valkeuden enkeliksi ja kuiskaa meille ajatuksia, jotka kääntävät huomiomme poispäin Jumalasta. Sielunvihollinen kehittelee ajatuksia, jotka tekevät tyhjäksi Jumalan sanan.

Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Room.8:37.

Meillä on voiton avaimet, jos emme anna niitä pois. Voiton takeena on elävä usko Kristukseen, Pelastajaamme. Voiton takeena on hänen läsnäolonsa meidän elämässämme Pyhän Hengen kautta. Hänen sanansa on meidän suussamme kuin terävä miekka.

Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen. Room.5:5.

Jos sielunvihollinen meitä häiritsee, jos hän lähettää meidän elämäämme vastuksia, houkutuksia ja eksytystä, jos hän lähettää meidän tiellemme epäuskon ihmisiä, niin Jumala voi lähettää tiellemme siunauksia, hän voi antaa totuuden valoa, ilon öljyä, lohdutuksen voimaa. Hän voi lähettää elämäämme ihmisiä, jotka rakentavat meidän uskoamme ja ohjaavat meitä oikeaan suuntaan. Sielunvihollinen ei pääse niskan päälle, kun meillä on Jumalan apu – Pyhän Hengen tuore voitelu. Jumala voi myös lähettää luoksemme palvelijoitaan: Tuli mies, Jumalan lähettämä… Joh.1:6.

Niinpä rohkaisen sinua, jos sinua on kohdannut tänään jokin takaisku, jos olet maahan lyöty, jos ilosi on varastettu. Et sinä ole hävinnyt peliäsi, vaan olet voittajan puolella. Ei mikään valhe kestä Jumalan kasvojen edessä ja sinun puhtautesi tulee vielä esiin ja kaikkien tietoon. Jumala lupaa, että paha ei voita:

Ei, vaan te saatte iloita ja riemuita aina ja ikuisesti siitä, mitä minä luon. Jes.65:18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan lähettämä

Kirjoittanut : 11.6.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.