RSS

Raivaa uudispelto

18 Kes

uudispeltoNäin sanoo Herra Juudan ja Jerusalemin asukkaille: – Raivatkaa itsellenne uudispelto! Älkää kylväkö enää orjantappuroiden sekaan. Jer.4:3.

Joskus saatamme jäädä jotenkin paikoillemme, asettua tyytyväisinä olemaan siinä, mihin olemme päässeet. Hengellisessä elämässä se voi merkitä, että käymme tyytyväisinä kokouksissa, rukoilemme rutiinirukouksemme ja pyöritämme jotakin ohjelmaa, joka ylläpitää elämämme status-quo-ta. Tuota latinankielistä termiä Wikipedia selittää näin: ”se tarkoittaa asioiden vallitsevaa tilaa, jossa totuttuja toimintatapoja ei tarvitse muuttaa. Sitä voidaan pitää vastakohtana suurille, radikaaleille muutoksille.” Minullakin on vaara jäädä tähän, missä olen: pyörittämään blogiani.

Haluan kuitenkin herkällä korvalla kuunnella, mitä Jumala puhuu, ja onko hänellä jokin muutossuunnitelma. Haluaako Herra kenties, että tekisin jotakin uutta, kokeilisin tehdä sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt? ”Raivatkaa uudispelto” on sana, joka toistuu usein, kun tutkin Raamattuani – onhan se korostuskynälläkin maalattu. Kun Jumala puhuu uudisraivaamisesta, emme välttämättä tiedä, mistä on kysymys ennen kuin kysymme häneltä? Voimme rukoilla: ”Herra, mitä sinä haluat, että teen? Minkä uudenlaisen työn haluat antaa? Voinko raivata uuden pellon?” – On tärkeää ymmärtää, että uudisraivaus on kaikesta viljelemisen vaiheista kauimpana sadonkorjuusta. Uudisraivaus merkitsee puiden kaatamista, kantojen ja kivien siirtämistä syrjään, kenties ojien kaivamista ja muuta hikistä hommaa. Uudispellon maanmuokkaus ei suju, kuten vanhojen peltojen. Joka metrillä on kiviä ja puun juuria. Kun pääsemme uudispellolla kylvämiseen asti, olemme jo voiton puolella.

Tämä kirjoitelma on rohkaisu sinulle, joka olet kuullut Herran äänen. Ole kuuliainen ja ryhdy työhön, ryhdy raivaamaan. Sinulla on edessä paljon työtä, mutta se kannattaa. Saat suuren palkan, saat kerran korjata satoa. Mikään ei anna sinulle suurempaa tyydytystä kuin Jumalan tahdon tekeminen siinä asiassa, josta Herra on sinulle puhunut.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Raivaa uudispelto

Kirjoittanut : 18.6.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.