RSS

Uskon asenne

15 Elo

kotkaUsko ei ole vain joidenkin asioiden totena pitämistä, vaan se on kokonaisvaltainen elämänasenne. Uskoa luonnehtii turvallinen luottamus Jumalaan ja kiitollinen mieli. Usko antaa pohjaa elää tyytyväisenä elämäänsä ja rohkeutta kohdata vaikeuksia. Kristus on luja kallio jalkojemme alla – niin emme horju. Jumalan Hengen johdatus antaa meille rauhallisuutta, kun tiedämme, että hän osaa suunnitella elämämme paremmin kuin me itse – ei ole tarvetta hötkyillä. Usko antaa näköalaa, jota mikään maallinen filosofia ei anna. Uskon asenteella voimme käydä kuolemaakin kohti turvallisin mielin. Raamattu kuvaa meille uskon erilaisia ulottuvuuksia ja uskon merkitystä monipuolisella tavalla. Luetaanpa vaikka katkelma psalmista 103:

Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni. Hän päästää minut kuoleman otteesta ja seppelöi minut armolla ja rakkaudella. Hän ravitsee minut aina hyvyydellään, ja minä elvyn nuoreksi, niin kuin kotka. Ps.103:2-5.

Uskon silmin voimme nähdä näkymättömiä ja tiedostaa etukäteen Jumalan suunnitelmia: Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä. Hepr.11:1. Vain uskova ihminen voi saada sen suurenmoisen lahjan, jota Raamattu kutsuu ”viisauden ja ilmestyksen hengeksi” (Ef.1:17 KR38). Uskovina voimme jättää tulevien murehtimisen, sillä Raamattu lupaa: Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. Fil.4:6-7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Uskon asenne

Kirjoittanut : 15.8.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.