RSS

Jumalan käsi suojelee

03 Lok

superpilviMitä erinomaista siinä on, jos te kestätte silloin, kun teitä kuritetaan tehtyänne väärin? Jos te sen sijaan kestätte silloin, kun joudutte kärsimään tehtyänne oikein, se on Jumalalta teille tulevaa armoa. 1.Piet.2:20.

Sielunvihollinen ei vaivaudu riehumaan niiden takia, jotka ovat tavallisia ja sulautuvat harmaaseen massaan, jotka eivät häiritse häntä hurskaudellaan, joiden oikeamielisyys ei ärsytä häntä. Paholainen ei kiusaa ketään, joka sulautuu maailmaan ja elää kuten muutkin. Häntä ei vaivaa voimaton uskonnollisuus, joka ei haasta pahan voimia mitenkään. Hän ei kiusaannu, mikäli kukaan ei aseta Jeesuksen seuraamista ja uskoa Jumalaan tinkimättömäksi tavoitteekseen. Mutta vakaumuksellinen usko ja tinkimätön Jeesuksen seuraaminen ja sanan kuuliaisuus – se ärsyttää! Kaavoihinsa ja rutiineihinsa kangistunut seurakunta ei häntä suututa. Elävä usko häntä provosoi.

Niinpä jos joudut kestämään sielunvihollisen hyökkäyksiä, voit rohkaistua niiden vuoksi. Sinut on huomattu, sinun uskosi erottuu, sinun sydämesi puhtaus raivostuttaa pahan voimia. Ole siis turvallisella mielellä, Jumalan käsi suojelee sinua. Hänen uskollinen johdatuksensa ei sinua jätä. Hänen armonsa ympäröi sinua kuin pilvi.

Mitä luotettavampi Jumalan palvelija olet ja mitä lojaalimpi Kristukselle, sitä enemmän sielunvihollinen vaivautuu sinun takiasi. Häntä kiukuttaa ja ärsyttää kaikki aito usko. Mutta miksi sitten seurakunnan sisälläkin koet nöyryyttämistä, pahan puhumista ja vastustusta? – Lihan mieli säilyy meissä uskovissakin sitkeästi. Olemme haavoittuvia vihollisen juonille. Saatamme masentaa toisia uskovia, kilpailla heidät maan rakoon, kaataa tieltämme kumoon. Mutta jos te revitte ja raastatte toinen toistanne, pitäkää varanne, ettette lopullisesti tuhoa toisianne. Gal.5:15. Kun sinua painetaan alas, muista nämä Jeesuksen sanat:

Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille. Luuk.6:22-23.

Paljon on syytä iloon, aika usein löytyy täysi syy riemusta hyppimiseen. Jumalan armon osoitukset tulevat runsaina osaksemme, hänen hyvyytensä, suojeluksensa, lahjansa ja johdatuksensa ovat meitä siunaamassa, mutta myös Jumalan apu ja runsas lohdutus tulevat osaksemme silloin, kun meitä vastustetaan, aiheetta lyödään ja painetaan alas. Hän tietää kaiken, mitä joudumme kestämään. Hän antaa armonsa vallita.

Kun vainoojani herjaavat minua, hän lähettää taivaasta avun ja pelastaa minut. (sela) Hän antaa armonsa, hän on uskollinen! Ps.57:3. Hän muisti meitä, kun meitä poljettiin. Iäti kestää hänen armonsa! Hän tempasi meidät sortajiemme käsistä. Iäti kestää hänen armonsa! Ps.136:23-24.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan käsi suojelee

Kirjoittanut : 3.10.2016 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.