RSS

Hän ottaa vastaan hylätyt

21 Tam

miesyksinHylkäämisiä voimme kokea monenlaisia. Ainakin itse olen kokenut erilaisia hylkäämisiä elämäni aikana. Jokainen joutuu kokemaan hylätyksi tulemista. Luulen, että Jumala sallii meille näitä hylkäämisen kokemuksia, jotta meistä tulisi vahvempia.

Ensimmäinen asia, jonka voi tehdä hylkäämisestä toipumiseksi, on katsoa, mitä on jäljellä. Voit todeta, että sinulla on vielä paljon jäljellä: ammatti ja työ, hyvä terveys, kivat lapset mitä muuta? Ystäviä?

Ainakin sinulla on Jumala, joka ei hylkää luotujansa. Jeesus ei hylkää ketään, jonka puolesta on antanut henkensä. Hylkäämisen kivussa voit oppia inhoamaan hylkäämistä niin, että opettelet itse olemaan hylkäämättä. Voit ottaa elämässäsi määrätietoisen suunnan: tuli mitä tuli, minä en halua hylätä puolisoani tai seurustelukumppaniani tai ystäviäni mistään turhanaikaisesta syystä enkä ainakaan Jumalaa ja Vapahtajaani jätä milloinkaan mistään hinnasta.

Sillä minä vihaan hylkäämistä, sanoo Herra, Israelin Jumala, ja sitä, joka verhoaa vaatteensa vääryydellä, sanoo Herra Sebaot. Siis ottakaa vaari hengestänne älkääkä olko uskottomat. Mal.2:16 KR33.

Jumala haluaa lohduttaa murheellisia ja olla lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän ja murheen valtaama mieli. Hän on kaikkien hylättyjen toivo. Hänen sanansa lohduttaa kannattaa lukea sitä. Hän kuulee hylättyjen rukoukset kannattaa kääntyä hänen puoleensa. Hän ottaa vastaan hylätyt ja yksinäiset ja lohduttaa heitä. Hän kantaa heitä vahvoilla käsivarsillaan ja vie kerran taivaan iloon, missä kaikki murhe ja huokaus pakenevat. Hän pyyhkii meidän silmistämme kaikki kyyneleet. Jokainen hänen lupauksensa on voimassa tänä päivänä, myös tämä:

Minä hoidan haavasi terveiksi, parannan sinun vammasi, sanoo Herra, parannan sinut, Siion, sinut, jota kutsutaan nimellä ”Hylätty vaimo”, sinut, josta kukaan ei välitä. Jer.30:17.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hän ottaa vastaan hylätyt

Kirjoittanut : 21.1.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Avainsanat:

Kommentointi on suljettu.