RSS

Kun sydämesi nääntyy

07 Hel

kiipeilijaMaan ääristä minä huudan sinua, kun sydämeni nääntyy. Sinä viet minut turvaan, kalliolle, jolle itse en jaksaisi nousta. Ps.61:3.

Jumala haluaa olla vuorovaikutuksessa kanssamme. Hän ei tarkoittanut, että meillä on kaikki uskonnollinen tieto siihen pisteeseen asti, että tulemme toimeen omillamme. Jumalan päämäärä meissä ei ole tietoviisas ja teologiset koukerot ulkoa osaava ihminen. Hänen päämääränsä on luoda kanssamme suhde – rakkaussuhde, joka ei ole jotakin hypertunteellisuutta, vaan vakaa kiintymyssuhde, jossa eletään vapaaehtoisessa riippuvuudessa taivaan Isän kanssa.

Miten Jumala johdattelee meitä tähän? Monin tavoin, yksi tapa on luoda elämämme keskelle jokin huutava pula, kipeä tarve, epätoivon syy. Hän johdatti Jeesuksen erämaahan ja hän voi johdattaa sinut tilanteeseen, jossa sinun ”sydämesi nääntyy”, jotta sinä ”huutaisit häntä avuksi”. Siinä epätoivossasi sinä saatat kokea, että olet tilanteessa, jossa et kykene auttamaan itse itseäsi. Joudut elämäntilanteeseen, joka on sinulle liian vaikea. Et selviä omin avuin.

Tällainen tilanne on hedelmällinen sinun jumalasuhteesi kannalta. Sinä hakeudut Jumalan avun piiriin, sinä rukoilet ja huudat häntä avuksi. Sinä koet, että et selviydy yksin, tarvitset yliluonnollista apua. Sinä et jaksa omin voimin selvittää ihmissuhdesotkujasi. Sinä et jaksa omin avuin hillitä omaa temperamenttiasi, vaan sinä pillastut aina ja satutat toisia. Sinä et pysty rajoittamaan rahankäyttöäsi, vaan velkaannut. Sinun seksuaalisuutesi ei pysy aisoissa, sinun juomisesi repeää ja etenet ryyppy päällä, sinä kerta kaikkiaan hajotat oman elämäsi, kun et jaksa. Koet, että sinun edessäsi on sileä, jyrkkä ja pystysuora kallionseinämä.

Siihen sinä saat Jumalan avun, kun ojennat kätesi, pyydät armoa, suostut autettavaksi, tunnustat uskoa, annat elämäsi Jeesukselle. Hän kuulee sinun avunhuutosi ja nostaa sinut kalliolle, Kristus-kalliolle, sinun pelastuksesi perustukselle, sinun uuteen turvapaikkaasi, jonne et jaksanut itse kiivetä. Hän todellakin nostaa sinut ja antaa sinulle tulevaisuuden ja toivon, uuden elämän hänen yhteydessään. Sinä saat todistaa muillekin, mitä Herra on tehnyt:

Hän antoi suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi. Tämän kuulevat monet, tuntevat pyhää pelkoa ja turvaavat Herraan. Ps.40:4.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kun sydämesi nääntyy

Kirjoittanut : 7.2.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.