RSS

Rauhaa vai rahaa?

19 Huh

rahaapalamaanJokin aika sitten rukouksessa ollessani Pyhä Henki painotti hyvin voimakkaasti, että raha ei ratkaise. Hän sanoi: ”Ei rahalla mitään saa! Tyhmiä, täysin tomppeleita ovat sellaiset pastorit, jotka luulevat, että rahalla saisi jotakin arvokasta!” – Aloin hengessä nauraa.

Jotkut luulevat, että ihmisen keinoilla voi jotakin tehdä hengellisessä työssä. Ei voi. Jotkut pastoritkin tuntuvat luottavan siihen, että jos keräykset ja kolehtitulot riittävät, niin hyvin menee. Heillä on taito saarnata parhaiten siitä ainoasta aiheesta, joka on heidän kestoaiheensa: tarvittaisiin rahaa! Kymmenykset – siinäpä raamatullinen näkökulma uskon elämään, puhuisimmeko siitä taas…

Kaupallisuus on vallannut seurakunnatkin ja näin suola on menettänyt makunsa. Miten saisimme ihmiset – pastoritkin – vakuuttuneiksi siitä, että raha ei ratkaise? Ei rahalla voi ostaa sellaista, mitä ei voi arvioida rahassa. Rahalla ei voi ostaa mitään taivaallista. Et voi ostaa rahalla rakkautta, uskollisuutta, viisautta, rauhaa, iloa, voimaa eikä turvallisuuttakaan. Et voi ostaa pelastusta itsellesi tai kenellekään muullekaan.

Koetuksen kestävä usko on arvokasta. Siinäpä todellista taivaan valuuttaa! Sijoitetaan siihen. Yleensäkin, jos haluamme rikastua, meidän tulisi panostaa Jeesuksen Kristuksen tuntemiseen – se on todellista rikkautta. Meidän tulisi etsiä taivaallisia aarteita, näkymättömiä hengellisiä aarteita – sellaista, mitä saa vain Kristukselta Jeesukselta. Jeesus joutui korostamaan Laodikean seurakunnalle tätä:

…osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi… Ilm.3:18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rauhaa vai rahaa?

Kirjoittanut : 19.4.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Avainsanat:

Kommentointi on suljettu.