RSS

Rikkaruohojen kitkeminen

09 Hei

rantakaislojaMyöhemmin Jeesus tapasi miehen temppelissä ja sanoi hänelle: ”Sinä olet nyt terve. Älä enää tee syntiä, ettei sinulle kävisi entistä pahemmin.” Joh.5:14.

Jeesus puhuu tässä synnin seurauksista, mutta itse synnillä on sellainen taipumus – se kasvaa. Jos puhut pahaa ystävästä selän takana etkä kadu, saatat pettää hänet tosi pahasti seuraavassa käänteessä. Jos näpistät tänään, saatat varastaa huomenna. Jos et tule katumukseen, joudut kiusaukseen tehdä kunnon petoksen ja haalia rahaa kerralla oikein olan takaa. Sinun paha tekosi – on se millainen vaan – kasvaa. Valitettavasti se voi paisua pahastikin.

Riita syntyy kuin rako patoon — tuki se, ennen kuin vesi nousee! Sananl.17:14.

Jos talossasi on hiiriä, hanki kissa. On parempi hoitaa ne hiiret pois päiviltä heti kuin katsella myöhemmin jotain virtahepoa olohuoneessa. Kaikki elollinen meidän ympärillämme kasvaa, myös pahat teot. Siksi ei pidä olla välinpitämätön tai leväperäinen.

Älkää siis, lapseni, olko leväperäisiä, sillä teidät Herra on valinnut seisomaan hänen edessänsä ja palvelemaan häntä, olemaan hänen palvelijansa ja suitsuttamaan hänelle. 2.Aik.29:11 KR33. Älkää olko velttoja, olkaa innokkaita, palakoon teissä Hengen tuli, palvelkaa Herraa. Room.12:11.

En puhu ylhäältä ja katsele näitä asioita jostain korkeuksista – olen itse sillä paikalla, missä tulee nyt osata tehdä parannusta ja kitkeä pois elämästäni joitain pahoja asioita, jotta ne eivät pääse rehottamaan. On hyvä olla aralla mielellä ja turvallista tiedostaa oma vajavuutensa.

Hyvin käy sen, joka tuntee pyhää pelkoa, tuhoon kulkee se, joka kovettaa sydämensä. Sananl.28:14.

Voimme rohkaistua Jumalan sanan äärellä silloinkin, kun se nuhtelee meitä. Oikein on, jos vanhurskas minua lyö. Auta, etten torju hänen kuritustaan – se on kuin öljyä pääni hiuksille! Ps.141:5. On turvallista saada nuhdetta. Se tietää mahdollisuutta korjata suuntaa, muuttaa asioita paremmalle tolalle.

Olkaamme siis kiitollisia. On hyvä tietää, että Jumala on armollinen. Herra, sinä olet laupias Jumala ja annat anteeksi, sinä olet kärsivällinen ja sinun hyvyytesi ja uskollisuutesi on suuri. Ps.86:15.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Rikkaruohojen kitkeminen

Kirjoittanut : 9.7.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.