RSS

Vastuun kantaminen

17 Hei

kanaemoMe ihmiset olemme vajavaisia ja se ilmenee monella tavalla. Otan tällä kertaa esiin erään piirteen, jota voidaan kutsua ”hitaudeksi ymmärtää ja toimia ymmärryksen mukaan”. Tästä näemme esimerkin Jaakobin perheen elämässä, kun he nälänhädän keskellä kävivät Egyptissä ja saivat kuulla ukaasin: ’Ette saa tulla minun kasvojeni eteen, ellei veljenne ole teidän kanssanne’. 1.Moos.43:3 KR33. Pitkän kotipuolessa viivyttelyn jälkeen Juuda valitti: Jollemme olisi näin vitkastelleet, olisimme ehtineet käydä siellä jo kaksikin kertaa. 1.Moos.43:10.

Minäkin profetoin eräässä seurakunnassa jo noin 30 vuotta sitten: ”Ette saa tulla minun eteeni, ellei veljenne ole teidän kanssanne!” Arvaa, onko asialle tehty mitään? Ei ole pantu tikkua ristiin.

Jeesus itse profetoi, että seurakunta tulisi torjumaan Jumalan palvelijat, joita hän lähettää – sekä vanhan liiton että uuden liiton seurakunta tekisi niin: Sovittuun aikaan hän lähetti palvelijansa viinitarhan viljelijöiden luo, jotta saisi heiltä osansa tarhan sadosta. Mutta nämä ottivat miehen kiinni, pieksivät hänet ja lähettivät takaisin tyhjin käsin. Omistaja lähetti heidän luokseen toisen palvelijan, mutta tätäkin he pahoinpitelivät ja häpäisivät. Hän lähetti taas uuden palvelijan, ja tämän he tappoivat. Samoin kävi seuraavienkin: toiset he pieksivät, toiset tappoivat. Mark.12:2-5. Asia huipentui siihen, että he tappoivat omistajan pojan. Jeesus ei ajatellut kielteisesti, mutta ei myöskään sulkenut silmiään todellisuudelta. Hänen uskonsa oli ankkuroitu totuuteen.

On meidänkin syytä nähdä asiat kirkkaasti elättämättä mitään illuusioita. Niinpä kun eräs henkilö mainosti minulle kirkkokuntansa sisaria ja veljiä ja teki sen jotensakin naiivilla tavalla, en voinut olla ajattelematta: ”Isoäiti, miksi sinulla on noin suuri suu?” On turhauttavaa nähdä, miten sokeita ihmiset ovat ja miten jukuripäisesti he kieltäytyvät näkemästä epäkohtia ja korjaamasta niitä. He tyytyvät istumaan paikallaan, vaikka näkisivät nälkää – hengellistä nälkää ja näivettymistä. Sitä juuri Suomen Siion tänä päivänä on – näivettynyt ja paikalleen jämähtänyt. Ei auta edes HD-tekniikka – Jumalan teräväpiirto on aina ylivertainen ja näkee kaikkien näytelmien läpi.

Mutta tässä on se hyvä puoli, että tästä on mahdollista nousta. Tästä on mahdollista vielä kääntyä parannukseen ja lähteä muutoksen tielle. Tässä tilanteessa ratkaisun avaimet ovat omissa käsissä. Kuunnellaan Juudan mietteitä, otetaan oppia hänestä (1.Moos.44:18-34). Hän otti vastuun omille harteilleen työntämättä sitä muille. Hän oli valmis muutokseen ja hänen päättäväisyytensä takia koko veljespiiri sai kokea Jumalan siunauksia. Hän lähti liikkeelle ja hänen myötään lähti liikkeelle koko Israel.

Oletko sinä käytettävissä, kun tarvitaan edelläkävijöitä, tien raivaajia ja vastuunkantajia?

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Vastuun kantaminen

Kirjoittanut : 17.7.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.