RSS

Älä puutu äläkä sekaannu

11 Elo

kirkasputousNeko lähetti sanansaattajia sanomaan Josialle: ”Miksi sinä sekaannut minun asioihini, Juudan kuningas? En minä nyt aio sotia sinua vaan Babylonian kuningashuonetta vastaan. Jumala on käskenyt minun kiiruhtaa. Pysy erossa jumalasta, joka on minun kanssani, ettei hän tuhoaisi sinua.” 2.Aik.35:21.

On taito osata pysytellä syrjässä riidoista, jotka eivät meille kuulu. On osa elämäntaitoa välttää sotimasta sotia, jotka ovat kokonaan muiden aloittamia. Rakkikoiraa korvista tarttuu, joka toisten riitoihin puuttuu. Sananl.26:17.

Joidenkin on vaan ”ihan pakko” ottaa kantaa joka asiaan, josta puhutaan. Sitten se mielipide esitetään kuumentuneiden tunteiden kanssa, kunnes käsikähmä on valmis. Tämä ei ole mitenkään vierasta myöskään seurakunnassa. Saatat kohdata ihmisen, josta Paavali sanoo:

Hänellä vain on kiihkeä halu väitellä ja kiistellä. Sellaisesta syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, ilkeitä epäluuloja ja alituista kinastelua sellaisten ihmisten kesken, jotka ovat menettäneet järkensä ja kadottaneet totuuden… 1.Tim.6:4-5.

On hyvä osata etäännyttää asioita ja säilyttää maltti ja harkinta, kun mielipiteet alkavat käydä kuumina ja kivet lennellä. Paavali totesi korinttilaisten riidoista: Täytyyhän teillä ollakin keskuudessanne ryhmäkuntia, jotta nähtäisiin, ketkä teistä osoittautuvat luotettaviksi. 1.Kor.11:19. Luotettaviksi osoittautuivat siis ne, jotka eivät ottaneet jyrkästi kantaa minkään ryhmäkunnan puolesta.

Niinpä haluan tänään rohkaista sinua panemaan ”jäitä hattuun”. Ota iisisti, pysy rauhallisena, älä sekaannu. On hyvä, jos voit olla puuttumatta asioihin, jotka aiheuttavat ristiriitoja. Joskus on parempi, että et koske pitkällä kepilläkään mihinkään kuumana vellovaan keitokseen. Kuningas Josiasta tuli varoittava esimerkki ja hän maksoi hengellään siitä, että halusi sekaantua sotaan, josta olisi voinut pysyä kaukana. Tee siis viisaasti ja pysy rauhan lapsena. Jos haluat ottaa kantaa, ilmaise Jumalan mielipiteitä.

Mutta ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä. Jaak.3:17.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Älä puutu äläkä sekaannu

Kirjoittanut : 11.8.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.