RSS

Pilkka vain kiillottaa kruunusi

08 Lok

jeesuskristusKurjat riemuitsevat jälleen Herrasta ja köyhimmät iloitsevat Israelin Pyhästä, sillä sortajat ovat hävinneet ja pilkkaajat ovat poissa… Jes.29:19-20.

Näin Jumala lupaa pelastaa kansansa vihollisen vallasta. Kun Herra pitää huolta omistaan, hän tekee lopun sortajista ja pilkkaajista. Kaikenlainen ivailu ja toisten kustannuksella nauraminen on valitettavan yleistä nykyään mediassa. Koomikot yrittävät hampaat irvessä naurattaa yleisöä ja sitten loka lentää ja irvailusta tulee kansanhuvia. Pahantahtoisuus vain muuttuu leikinlaskusta helposti vihapuheeksi.

Miten siis pitäisi suhtautua pilkkaajiin? Koetko sinä joutuneesi pilkan kohteeksi? Puututaanko sinun persoonaasi jotenkin halventavasti? Nauretaanko sinun töppäyksillesi? Ivataanko sinua, koska olet uskovainen?

Joskus on parasta olla reagoimatta mitenkään pilkkapuheisiin. Jeesus joutui kestämään pilkkaamista eikä hän koskaan vastannut samalla mitalla. Loppujen lopuksi on parempi olla pilkan kohteena kuin pilkkaajana. On parempi elää hurskaasti ja pysytellä visusti pois huonosta seurasta. Hyvä on sen osa, joka ei vaella jumalattomien tavoin, ei astu syntisten teille, ei istu pilkkaajien parissa… Ps.1:1. Pilkkaajat eivät pääse taivaaseen, sen on Raamattu ilmoittanut selvästi: Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole …pilkkaajat eivätkä riistäjät. 1.Kor.6:9-10.

Pilkkaamista ei ole vain se, että sinun persoonaasi puututaan, vaan pilkkaamista on myös se, että Raamatun sanaa turhennetaan. Jumalattomat sanovat usein, kun viitataan johonkin Raamatun totuuteen, että ”puhutaan hölynpölyä”, ”siteerataan satukirjaa”. Tämä on lopun ajan ilmiö.

Erityisesti tietäkää, että lopun aikoina tulee pilkkaajia, jotka ovat omien himojensa vietävinä. He sanovat pilkaten: ”Onko hän muka tullut, niin kuin lupasi? Isämme ovat nukkuneet pois, ja kaikki on entisellään, niin kuin on ollut maailman luomisesta asti.” 2.Piet.3:3-4.

Se on sukua sille, mitä kavala käärme sanoi paratiisissa Eevalle: ”Onko Jumala todella sanonut?” (1.Moos.3:1). Täällä ajassa joudumme kestämään pilkkaajia, jotka kulkevat puhumassa pilkkapuheitaan sielunvihollisen asiamiehinä, mutta kerran perillä kirkkauden maassa saamme kokea Herran hyvyyttä ja todeta huojentuneina ”kaikki pilkkaajat ovat poissa”.

Tiedä siis tänään: Pilkan kohteeksi joutuminen ei kadota. Pilkka ei vahingoita sinua, vaan pikemminkin tuottaa sinulle kirkkaamman kruunun.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Pilkka vain kiillottaa kruunusi

Kirjoittanut : 8.10.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.