RSS

Yliluonnollisen rajamaastossa

08 Mar

avoinkirjaMutta se, joka profetoi, puhuu ihmisille: hän rakentaa, kehottaa ja lohduttaa. Kielillä puhuva rakentaa itseään, profetoiva rakentaa seurakuntaa. 1.Kor.14:3-4. Kaikki te voitte profetoida, kukin vuorollanne, jotta kaikki oppisivat ja saisivat rohkaisua. 1.Kor.14:31.

Profetoimisen yhteyteen Paavali liittää myös tiedon – profeetta voi kertoa tulevia asioita, mutta hän voi myös nähdä (menneisyyden ja) nykytilanteen oikeassa valossa. Monta kertaa tämä hyödyttäisi enemmän kuin tulevien ennustaminen, sillä pahimpia esteitä etenemiselle uskossa on vallitsevan tilanteen näkeminen väärin. Profeetan virka ei ole vain profetoiminen, vaan se on sananjulistajan virka, johon kuuluu profeetallisen sanan esillä pitäminen. On huomattava, että profeetan toimeen liitetään myös opetus (1.Kor.14:6, 31). Profeetta ei siis esitä mystisiä tulevaisuudennäkymiä hengellisessä hurmiossa, intuitiivisen innostuksen vallassa – ainakaan pelkästään – vaan hän on näkijä, hän näkee pintaa syvemmälle ja osaa analysoida näkemäänsä. Profeetan, jos kenen, pitää pystyä tuomaan esiin harkittua puhetta ja kertoa, miten Jumala näkee asiat.

Jos sinulla on profeetan armoitusta, sinun tulee lukea ahkerasti sanaa, jotta voit pitää itsesi linjassa Jumalan yleisen ilmoituksen kanssa. Mikään opillinen besserwisser ei kannata olla. Jeesus Kristus on kaiken viisauden lähde, mutta hän ei ole mikään pilkunviilaaja. Olennaista on pitää korvat auki ja säilyttää sydämen herkkyys, jotta voi kuulla Jumalan puheen. Profeetan tulisi ymmärtää raamatullisia vertauskuvia ja opetella ymmärtämään uniaan. Pyhä Henki auttaa vastaanottamaan, ymmärtämään ja aistimaan, mitä hengen maailmoissa tapahtuu. Kun liikutaan luonnollisen ja yliluonnollisen rajamaastossa, myös erehtymisen mahdollisuus on suuri. Profeetan tulee säilyttää nöyrä mielenlaatu ja olla lempeä ihmisille – myös itselleen.

Rohkaisen siis sinua käyttämään hengen lahjoja. Jos olet saanut profetoimisen lahjan (joka annetaan monille Pyhän Hengen kasteen kokeneille uskoville) tai peräti profeetan viran (joka on harvinaisempi sananjulistajan kutsumus), unohda tuomiot ja uhkaukset. Löydä aina epäkohtienkin keskellä myönteinen näkemys asioihin, valoisa tulevaisuuden kuva. Käytä uskon henkeä – rohkaise, kehota, lohduta. Käytä sanaa, Jumalan ikuista ja kestävää totuutta. Osoita rakkautta ja kiitollisuutta Jeesusta kohtaan. Tee työtäsi hänen kunniakseen. Muista, että Jumala kehottaa seurakuntaansa:

Älkää sammuttako Henkeä, älkää väheksykö profetoimisen lahjaa. 1.Tess.5:19-20.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Yliluonnollisen rajamaastossa

Kirjoittanut : 8.11.2017 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.