RSS

Armon henki keskellämme

26 Hel

Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut. Joh.14:26.

Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen. 2.Tim.1:7.

Jumalan Pyhän Hengen rooli on moninainen. Hänellä on suuri liikkumavara, mutta hänen tehtävänsä on aina kirkastaa Kristusta. Hän jakaa armolahjoja, hän innoittaa, hän puolustaa ja lohduttaa, hän johdattaa ja vaikuttaa tahtomista ja tekemistä. Hän rakentaa meissä uskoa ja tekee ihmeitä. Hän ottaa Kristuksen omasta ja antaa meille, jakaa eläviä sanoja Vapahtajan sydämeltä, ruokkii Jumalan kansaa ja juottaa janoiset elävien vetten lähteestä.

Pyhä Henki on herkkä. Pyhän Hengen murehduttaminen ei vaadi paljon, vähän kovuutta ja armottomuutta, muutama ilkeä sana ja hän vetäytyy meistä pois.

Joudumme vähän jokainen taistelemaan lihallisia impulssejamme vastaan, kun haluamme pysyä väleissä Pyhän Hengen kanssa. Joudumme aina silloin tällöin tekemään parannusta, jotta hän tulisi takaisin, puhuisi meille. Hän on ennen kaikkea rakkauden ja armon henki. Hän on lempeä ja lämmin ja hänen tulensa valossa ei yö ole synkkä eikä maailman kylmyys kangista.

Hän on voiman henki. Hänen voitelunsa antaa sanoille katetta, hänen henkensä vaikutus tuottaa esiin rohkeutta ja uskallusta, hänen työnsä hedelmää on vankka uskon vakaumus, kestäväisyys koetuksissa, kutsumustietoisuus ja peräänantamattomuus.

Pyytäkäämme siis Pyhän Hengen täyteyttä, uutta viiniä jota ei ole vedellä laimennettu, pyytäkäämme armolahjojen ilmenemistä, profeetallista sanaa, Jumalan hengen virvoittavaa kosketusta.

Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät. Luuk.11:13.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Armon henki keskellämme

Kirjoittanut : 26.2.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.