RSS

Kun Jumala on hiljaa

02 Maa

Nykyään käytetään autoissa navigaattoreita. En ole itse vielä hankkinut, mutta käsittääkseni sille pienelle kojeelle kerrotaan päämäärä, mihin osoitteeseen halutaan mennä, ja sitten navigaattori laskee sopivan reitin. Koje sitten ohjeistaa ajamista ja kertoo, kun pitää kääntyä. Jos kuljettaja ei noudata ohjeita, vaan poikkeaa reitiltä, navigaattori laskee uuden reitin. ”Neiti Navigaattori” ei ryhdy sättimään kuljettajaa, vaan pyrkii kärsivällisesti opastamaan päämäärää kohti.

Jos minä olisin ohjelmoinut sen pienen kojeen, se voisi hyvinkin sanoa: ”Senkin tollo! Etkö voi noudattaa ohjeita? Miten nyt luulet löytäväsi perille? Minä en enää ohjeista sinua, kun et kerran kuuntele!”

Samanlaista on elämän tiellä. Jos poikkeat reitiltä, voit saada nuhteita ihmisiltä – Jumala ei sinua hauku. Pyhä Henki vain tekee töitä, jotta sinä saat ajantasaiset ohjeet ja pääset perille. Ei Jumalan henki sano kenellekään: ”Menit metsään. Nyt olet omillasi, minä en sinua johdata enää, olet toivoton!”

Niinpä meillä on toivo, että harhailumme jälkeen pääsemme takaisin tielle, sillä Jumalan henki opastaa meitä ja osaa johdattaa päämäärää kohti, vaikka me kuinka pässinpäisesti yrittäisimme reitiltämme sivuun. Jumala on kirjannut tämänkin asian lupauksena sanaansa:

Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: – Tässä on tie, kulkekaa sitä. Jes.30:21.

Entä sitten, jos Jumala ei puhu mitään? Emme kuule hänen ohjeitaan, miten oikein voimme varmistaa, että kuljemme oikeaa reittiä? – Eihän neiti navigaattorikaan sano mitään, kun olet oikealla reitillä. Hiljaisuus on paras merkki siitä, että matka jatkuu oikeaan suuntaan. Hän avaa suunsa vasta, kun sinun pitää kääntyä.

Odota siis kaikessa rauhassa. Jos uusia ohjeita ei tule, kulje viitoitettua tietä suoraan eteenpäin. Hän ei ole unohtanut sinua eikä hylännyt oman onnesi nojaan. Hänen katseensa tarkkailee, hänen silmänsä seuraavat sinua herkeämättä. Kun on aika, hän antaa uusia ohjeita. Et voi mokata tätä.

Jumalan johdatus on yksi niitä lahjoja, jotka kuuluvat kaikille hänen lapsilleen. Niin kuin hän johdatti israelilaisia heidän kulkiessaan kohti luvattua maata, niin hän johdattaa kansaansa tänäkin päivänä.

Suuri on Jumala! Hän on Jumalamme ajasta aikaan. Hän johdattaa meitä ainiaan. Ps.48:15. Hän kuljettaa mukanaan työnsä palkkaa, johdattaa laumaa, jonka on omakseen hankkinut, paimenen lailla hän kaitsee sitä, omin käsin hän kokoaa sen yhteen. Karitsoita hän kantaa sylissään, emolampaita hän ohjailee eteenpäin. Jes.40:10-11.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kun Jumala on hiljaa

Kirjoittanut : 2.3.2018 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.