RSS

Puhdas juomavesi

18 Maa

Sinä olet puutarhan lähde, elävän veden kaivo, johon virtaavat Libanonin vuorten vedet! Laul.l.4:15.

Jeesus viittasi tähän, kun hän sanoi: Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä. Joh.4:14. Apostoli Johannes kirjoitti muistiin Jeesuksen sanat, kun hän toi esiin saman asian vielä uudelleen: Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan. Joh.7:38. Tähän jakeeseen on liitetty viittaus Jesajan kirjaan: Aavikon paahteessakin hän elvyttää voimasi ja vahvistaa jäsenesi. Sinä olet kuin vehmas puutarha, kuin lähde, jonka vesi ei ehdy. Jes.58:11.

Mahtavaa! Siinä on innostava kuvaus siitä, millainen uusi ihminen on. Hänen sydämessään on lähde, josta kirkas vesi kumpuaa esiin. Jos ulkonaiset olosuhteet ovat vaikeat ja elämässä on menossa kuiva jakso, voi ihminen sammuttaa janonsa tämän sisäisen lähteen äärellä. Tällaista uskovaista kuvataan psalmissa 1: Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen lehdet lakastu. Ps.1:3.

On paljon tekijöitä, jotka voivat tukkia tämän lähteen. Iisak joutui näkemään vaivaa pitääkseen kaivonsa auki: Hän kaivatti uudelleen auki isänsä Abrahamin päivinä kaivetut kaivot, jotka filistealaiset olivat Abrahamin kuoleman jälkeen tukkineet, ja antoi niille samat nimet kuin hänen isänsä oli antanut. 1.Moos.26:18. On joskus tehtävä töitä, että lähde pysyisi auki ja vesi virtaisi kirkkaana. Uskon kannalta on tärkeää, että elämme sovinnossa ihmisten kanssa ja vaellamme hyvällä omallatunnolla. On tärkeää viipyä sanan äärellä – sana on kuin sadepilvi, joka aika ajoin sataa maahan ja imeytyy sydämemme maaperään pohjavedeksi. Jumalan sana pitää sisäisen kaivomme kunnossa. On hyvä myös suojata kaivo, etteivät kaikenlaiset roskat pilaa vettä.

Niinpä varsin yksinkertaisin tavoin voimme nauttia tästä ylellisyydestä – puhtaasta ja raikkaasta juomavedestä. Jeesuksen opetuslapsen ei tarvitse elää janossa (Joh.4:14). Sisäistä janoa tosin yritetään nykypäivänä tyydyttää monista lähteistä, kun eri mediat tyrkyttävät meille viihdettä, tosi-tv:tä ja ’hyviä tarinoita’, mutta loppujen lopuksi vain Jeesus voi tyydyttää ihmisen janon. Vain Kristuksen kirkkauden evankeliumi voi riittää ihmisen janon sammuttamiseen. Mikään muu juoma ei siihen pysty.

Isä, elämän lähde, on tehnyt myös Pojasta elämän lähteen. Joh.5:26.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Puhdas juomavesi

Kirjoittanut : 18.3.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.