RSS

Palkkapäivä tulossa

20 Maa

Kun järjestät päivälliset tai illalliset, älä kutsu ystäviäsi, älä veljiäsi, sukulaisiasi äläkä rikkaita naapureita. Hehän saattavat vuorostaan kutsua sinut, ja näin sinä saat kaikesta palkan. Ei – kun sinä järjestät pidot, kutsu köyhiä ja raajarikkoja, rampoja ja sokeita. Autuas olet, kun aika tulee, sillä he eivät pysty palkitsemaan sinua. Sinä saat palkkasi silloin, kun vanhurskaat herätetään kuolleista. Luuk.14:12-14.

Siinäpä kuvaus pyyteettömyydestä. Tämä vieraanvaraisuus voidaan luonnollisesti ymmärtää koskevan myös hengellistä työtä. Jokaista pastoria innoittavat Jeesuksen sanat: ”Antakaa te heille syötävää!” (Matt.14.16, Mark.6:37, Luuk.9:13) Minäkin, joka yritän saada netin kautta syötetyksi ihmisille uskon ruokaa, rukoilen aika usein tähän tapaan: ”Jeesus Kristus, anna viisi leipää ja kaksi kalaa pantavaksi kansan eteen, eihän minulla omasta takaa ole mitään sanottavaa – sinulla on kaikki uuden elämän sanat! Jaa sinä murrettu ja siunattu leipä minun käsieni kautta heille ja anna heidän myös saada juodakseen elävien vetten lähteistä!”

Tämä on siis samanlaista kuin muidenkin saarnamiesten työ – sillä erotuksella, että en ole järjestänyt kolehtia ollenkaan. Jonkin verran olen kuluja maksanut tästä työstäni, joka on luonteeltaan vapaaehtoista, mutta tunnen iloa siitä ajatuksesta, että saan kenties palkkaa joskus – ylösnousemuksessa!

Sellainen odotus antaa voimaa vapaaehtoistyölle. Tämä olkoon siis rohkaisuksi sinulle, joka olet tehnyt vapaaehtoistyötä Jumalan valtakunnan hyväksi. Abraham torjui aikoinaan Sodoman kuninkaan lahjat ja jätettyään palkan ottamatta, Jumala sanoi hänelle: Älä pelkää, Abram. Minä olen sinun kilpesi, ja sinun palkkasi on oleva hyvin suuri. 1.Moos.15:1.

Kukaan ei voi ansaita pelastusta, mutta pelastettu voi saada palkkaa Jumalan valtakunnan työstä – oikeastaan mistä tahansa teosta, joka lasketaan hyväksi työksi. Kun joku palvelee Herraa ja tekee evankeliumin työtä saamansa kutsumuksen ja armoituksen mukaan, hän voi odottaa palkkaa: Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan. Ilm.22:12. Vaikka puhun vapaaehtoistyöstä, en halua sulkea seurakunnan palkattuja työntekijöitä tämän palkitsemisen ulkopuolelle. Pitää muistaa silti aina säilyttää oikea asenne työhön: Niinpä tekin, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän tulee tehdä, sanokaa: ’Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään.’ Luuk.17:10.

Jumalattoman voitto on pettävää. Joka vanhurskautta kylvää, saa pysyvän palkan. Sananl.11:18. Muistakaa, että jokainen, joka tekee hyvää, saa siitä palkan Herralta, olipa hän orja tai vapaa. Ef.6:8. Muistakaa, että saatte Herralta palkan, osuutenne perinnöstä. Palvelkaa Herraa Kristusta. Kol.3:24.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Palkkapäivä tulossa

Kirjoittanut : 20.3.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.