RSS

Tähtikirkas taivas

02 Huh

Kuulkaa, kaikki janoiset! Tulkaa veden ääreen! Te, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ilmaiseksi, syökää, ottakaa maksutta viiniä ja maitoa! Jes.55:1.

Kun Jumala jakaa antejaan, saamme hyvää syötävää ja raikasta juotavaa ja kaiken ilmaiseksi. Hänen viininsä on kirkasta ja seestynyttä, hänen antamansa vesi raikasta ja se sammuttaa ihmisen syvimmän janon – Jumalan tuntemisen janon. Hänen maitonsa on ravitsevaa, se on Jumalan sanan väärentämätöntä maitoa.

Mainostin taannoin tätä palstaa eräälle henkilölle sähköpostin yhteydessä ja liitin siihen linkin eSiru-blogiin kuvauksella ”Täällä on aina tähtikirkas taivas”. Ehkä se tähtitaivas ei näy kaikissa laitteissa, mutta blogini taustakuvana on kuitenkin tähtitaivas. Sen viesti on yksinkertainen: täällä on nähtävissä Jumalan taivas, selkeä ja kirkas. Täällä on taivas auki, täällä Jumalasta puhutaan selvin sanoin. Täällä kerrotaan asiat halki ja maksua ei peritä, ei verona eikä kymmenyksinä.

Sehän on tavoite ja pyrkimys – tuoda esiin Jumalan valtakunnan todellisuus niin ettei se jää hämäräksi, ettei siinä ole mitään sotkua ja epäselvyyttä. Siihen pyrki aikoinaan Paavalikin:

Ennen muuta annoin teille tiedoksi tämän, minkä itse olin saanut vastaanottaa: – Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi, niin kuin oli kirjoitettu… 1.Kor.15:3. Sitten Paavali kuvaa ylösnousemuksen todellisuutta ja miten se koskee meitäkin.

Miten sen voisi tiivistää? Jeesus sovitti rikkomuksemme ja syntimme, nousi kuolleista aina taivaaseen asti ja lähetti Pyhän Henkensä meille. Nyt meidän tulee katua ja ottaa vastaan pelastuksemme evankeliumi, elää hänen yhteydessään ja viedä sanomaa eteenpäin. Jumalan sanasta kiinni pitäminen on tärkeää, mutta oppia tärkeämpi on läheiset välit Jeesukseen. Paljonhan tähän voidaan liittää erilaisia yksityiskohtia, mutta kaikista lillukanvarsista ei kannata tehdä pääasiaa, saati keksiä uusia rönsyjä entisten lisäksi.

Rohkaisen siis sinua pitämään Jumalan valtakunnan asiaa esillä, mutta samalla säilyttämään sen sellaisena, että siinä säilyisi alkuperäinen raikkaus ja hyvä maku. On turvallista elää ensirakkaudessa ja sydämen vilpittömyydessä ja yksinkertaisuudessa. Vaikka kunnollinen seurakunta on aina hyödyksi, voit aikaa myöten huomata (kuten minä), että seurakunta pystyy kasvattamaan sinua vain määrättyyn pisteeseen asti ja sen jälkeen se jopa tukahduttaa sinun kasvuasi. Älä siis jää orjailemaan mitään seurakuntaa, jos Jumalan henki kutsuu sinua vapauteen ja niihin avariin maisemiin, jotka hän voi tarjota. Siellä voit löytää elämän raikkauden uudestaan, solisevat purot ja syvät vedet, siellä voit nostaa siipesi Jumalan tuuleen. Siellä voit löytää sen kutsumuksesi, jota seurakuntasi ei tukenut.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Tähtikirkas taivas

Kirjoittanut : 2.4.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.