RSS

Takaisin ensirakkauteen

14 Kes

Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä. Room.12:2.

Uudistuminen uskossa on helpommin sanottu kuin tehty. Erään elokuvan otsikkona oli ”21 tapaa pilata avioliitto”. En ole sitä nähnyt, mutta olen nähnyt monta tapaa pilata uskonelämänsä, monta tapaa työntää Jumala kauemmas tai jopa kokonaan pois elämästään, monta tapaa palata maailmaan. En vain tiedä, mikä asia kulloinkin oli se ratkaiseva tekijä, mikä sai uskon kylmenemään. Tiedän vain, että ennen niin palava uskova askartelee nyt asioiden kanssa, jotka eivät kuuluneet intensiiviseen uskonelämän kulkuun. Jokin harrastus on vallannut mielen, jokin penkkiurheilu tai muu vastaava on tullut sille paikalle, joka ennen kuului uskolle.

Tämän jälkeen aloin sitten miettiä, miten sellainen kulahtanut usko voitaisiin uudistaa. Miten se entinen palo saataisiin syttymään sydämeen?

Jumala yksin voi sen tulen sytyttää, mutta aina voimme rukoilla. Aina voimme yrittää inhimillisin keinoin vaikuttaa. On minunkin uskonelämästäni yksi pyörä puhjennut – seurakuntaelämästäni joku päästi ilmat pihalle. Nyt nilkutan kolmella pyörällä – toisin sanoen kuljen kävellen. En edes haaveile seurakuntaelämän uudelleen aloittamisesta.

Niinpä jos odotat minulta neuvoja, miten uskon voisi uudistaa, en ensimmäiseksi ollenkaan kehota menemään seurakunnan kokouksiin. Ehkä se voi sinun kohdallasi olla yksi tapa, mutta minä ajattelen ensimmäiseksi Raamatun lukemista (tai sananjulistuksen kuuntelemista jonkin median kautta), rukoilemista ja sellaista – ylipäänsä Jumalan kasvojen etsimistä. Jumala löytyy etsimällä, kai tiesit sen? Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Luuk.11:9. Jumalan etsimisessä täytyisi osata olla tosissaan. Sellainen laimea, pinnallinen, puolinainen haaveilu – mitä sellainen tuottaa? Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne. Jaak.1:6.

Usein etsimiseen liittyvä parannuksen teko ja nöyrtyminen auttaa suuresti. Jumala kääntyy sen puoleen, joka on nöyrä ja myöntää virheensä. Jumala katsoo sitä, joka tunnustaa heikkoutensa ja turvaa Jumalaan, koska ei omin avuin pärjää. Ystävien esirukoukset voivat olla tässä suureksi avuksi. Esirukous vetää Jumalan huomion puoleensa ja Jumalan enkelitkin kuuntelevat rukoilevia ihmisiä.

Autetaan siis veljiä ja sisaria, joiden usko horjuu. Jos näemme jonkun uskon kylmenevän, rukoilkaamme hänen puolestaan. Joskus sellainen ihminen tarvitsee hyväksyntää, rinnalla kulkemista – välittämistä.

Ja lopuksi: olkaa kaikki yksimielisiä, jakakaa toistenne ilot ja surut, rakastakaa toisianne ja olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. 1.Piet.3:8.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Takaisin ensirakkauteen

Kirjoittanut : 14.6.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.