RSS

Kullasta taottua

24 Hei

Joskus vuosikymmeniä sitten kävimme jouluna hautausmaalla viemässä kynttilämme mekin, vaikka meillä ei ollutkaan omaisia siellä. Sytytimme kynttilämme haudalle, jossa oli hautakiven mukaan uskova vainaja. Hänen hautakivessään luki ’Jeesus’ isoin kirjaimin. Se oli kirjoitettu hepreaksi ישוע ja muotoiltu niin että se muistutti seitsenhaaraista kynttilänjalkaa (menoraa).

Seitsenhaarainen kynttilänjalka kuvannee omalla tavallaan Kristuksen ruumista. Alimmainen haara on vanhan liiton seurakunta, seuraava haara uuden liiton seurakunta ja ylin haara ehkä tuhatvuotisen valtakunnan aikainen seurakunta. Näin tulkittuna se siis edustaa seurakunnan suuria historiallisia linjoja. Jokaisessa kaksoishaarassa on seitsemän mantelinkukkaa ja uskon niiden edustavan hengellistä uudistumista. Kutakin haaraa varten on siis varattuna kanta (uskoontulo) ja kolme uudistumista. Jobin kirjassa on kuvaus parannuksesta ja uskoontulosta ja sitten sanotaan:

Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti ja kolmastikin ihmiselle, palauttaakseen hänen sielunsa haudasta ja antaakseen elämän valkeuden hänelle loistaa. Job 33:29-30 KR33.

Rohkaiseeko tämä sinua? Antaahan tämä vertauskuva, joka on kätketty seitsenhaaraiseen kynttelikköön, meille uskalluksen odottaa uudistumisen aikoja. Voimme luottaa siihen, että Jumala on niitä meille varannut, sekä yksilöinä että seurakuntina. Aina kun uudistumme ja kasvamme, voimme nostaa lamppumme ylemmäksi. Kun kasvamme, kasvamme yhä lujemmin kiinni runkoon, joka on itse Kristus. Jokainen haara voi kokea olevansa erillinen, mutta kaikki kuitenkin kiinnittyvät runkoon ja ovat yhtä kappaletta.

Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis. 1.Kor.12:20.

Jumalan työ jakautuu seurakunnassa seitsemään liekkiin. Lamput kuvaavat Jumalan sanan valovoimaa. Lamput on asetettu niin että ne valaisevat lampunjalan edustaa. Ilmestysmajan sijoittelusta voimme päätellä, että ne siis näyttävät valoa pohjoiseen ilmansuuntaan. Oletko huomannut tämän? Suurin osa kristikunnasta sijaitsee maapallon pohjoisilla leveysasteilla.

Valtaistuimesta lähti salamoita ja kuin ukkosen jyly. Sen edessä oli seitsemän soihtua, Jumalan seitsemän henkeä… Ilm.4:5.

Uudistus tulee – oletko valmis?

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kullasta taottua

Kirjoittanut : 24.7.2018 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.