RSS

Saat unohtaa eilisen

13 Mar

Nyt on pelastus tullut, meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti ja hänen Voidellullaan valta. Nyt on Syyttäjä syösty alas, tuo, joka meidän Jumalamme edessä syytti veljiämme päivin ja öin. Ilm.12:10.

Paholainen on hurjan röyhkeä – se syytti Jumalan pyhiä taivaassakin Jumalan edessä, kuinka sitten se ei syyttäisi meitä maan päällä. Sen syyttäminen on joka suhteessa katalaa. Se ensin viettelee ja houkuttelee syntiin ja tekemään kaikenlaisia tyhmyyksiä, sitten se tulee voitonriemuisena syyttämään, kun on saanut meidät poloiset lankeamaan.

Niinpä sinunkaan ei tule ihmetellä, jos Paholainen muistuttaa sinua kaikesta, missä olet tehnyt väärin. Jokaisen tyhmyytesi se muistaa, jokaisen hävettävän asian se palauttaa mieleesi. Jokaisesta vahingostakin, jota et tarkoittanut, se ottaa kaiken ilon irti.

Kirjahyllyssäni on kirja, jota en ole tainnut lukea, mutta olen usein lukenut sen selkämyksestä otsikon: ”Saat unohtaa eilisen”. Pyhä Henki on vain kääntänyt silmäni siihen, kun olen taas alkanut kuunnella Syyttäjän sanoja. Ei ole kysymys vain unohtamisesta, vaan terveen uskon asenteesta. Tiedostan olevani syntinen, jonka menneisyys on täynnä vääriä tekoja, pahoja sanoja, jumalatonta ja rumaa käytöstä, mutta samalla tiedostan, että Kristus Jeesus on kuollut puolestani, saan uskoa syntini anteeksi ja elää uutena luomuksena häntä varten, hänen armostaan ja voimastaan Jumalan lapsena. Voin kääntää katseeni pois menneisyydestäni ja katsoa tulevaisuuteen, uskon silmin katsella, mitä Jumala on voimallinen tekemään elämässäni, kuinka hänen henkensä on kykenevä johdattamaan minua uskon tietä eteenpäin. Elän siis lujassa toivossa, vahvassa uskossa Kristukseen luottaen ja Jumalan armoon turvaten. Niinpä suljen korvani Syyttäjän puheilta ja alan kuunnella, mitä Jumala sanoo sanassaan. Hänen Henkensä innoittaa minua ja rakentaa sisimpääni uskoa.

Niin hän tekee sinunkin kohdallasi, sinun pitää vain kääntää sisäinen radiosi oikealle asemalle ja kuunnella Jumalan puhetta. Sinun pitää antaa hänen henkensä virrata sinuun ja lämmittää sinun kohmeisen sydämesi, kunnes puhkeat kiitokseen ja ylistykseen. Hänen vanhurskautensa pukee sinua niin, että Syyttäjä ei löydä sinusta enää mitään moitittavaa.

Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Jumala teki sen, mihin laki ei pystynyt, koska se oli ihmisen turmeltuneen luonnon vuoksi voimaton. Syntien sovittamiseksi hän lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä, jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus. Room.8:1-4.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Saat unohtaa eilisen

Kirjoittanut : 13.11.2020 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.