RSS

Jumalan monet kasvot

09 Maa

Tai voisihan sitä kutsua monimuotoisuudeksi, joka ilmenee luonnossa – kuten ympäristönsuojelijat tietävät – mutta myös kaikessa muussa taivaan alla, myös ihmiselämässä. Jos katselemme Raamatun henkilöitä ja valikoimme sieltä esiin hurskaat ja jumaliset ihmiset, emme löydä mitään yhtenäistä joukkoa, vaan hyvin kirjavan joukon ihmisiä, joista osa on suorastaan omituisia henkilöitä.

Kiistämätön tosiasia on, että Jumala rakastaa luotujaan. Jumala rakastaa vaihtelevuutta, erilaisuutta, omaperäisyyttä. Hän on luonut varsin monta erilaista kasvia, erilaista koppakuoriaista, erilaista lintua, erilaista villieläintä, erilaista tähteä, erilaista galaksia… Koko kaikkeus on täynnä mitä erilaisimpia luomuksia. Viimeksi totesin tämän, kun katselin Hubble-teleskoopin ottamia kuvia. Mikä valikoima erilaisia galakseja, erilaisia sumuja. Minä vain katson suu auki ja ainoastaan tunnen itseni pieneksi ja tyhmäksi.

Mutta yksi asia on varma: sinä olet erilainen, ainutlaatuinen luomus, omanlaisesi persoona. Sinulla on varmaan vähän omanlainen uskokin, jossa on persoonalliset painotukset. Sinulle tärkeät asiat eivät aina ole tärkeitä toisille. Sinun lahjasi ovat yksilölliset. Sinä toteutat uskoasi vähän eri lailla kuin moni muu. Et ole keskiverto.

Jos kärsit erilaisuudestasi vähääkään, saat uskoa, että sinussa ei ole mitään vikaa. Olet Jumalan taidonnäyte, Luojan luomistyön täydellinen uniikki kappale. Olet rakastettava kaikilta piirteiltäsi ja jos sinussa on haavoja, jopa jonkinlaisia vammoja, niin nehän vain kaunistavat sinua! Älä erehdy luulemaan, että olisit jotenkin halpa-arvoinen, vähäpätöinen ylijäämäihminen. Ihmiset saattavat vihata sinua, mutta sinun Luojasi ja Lunastajasi ei sinua vihaa, ei koskaan. Hän haluaa osoittaa rakkautensa sinua kohtaan. Sen hän tekee sopivana hetkenä. Oikeastaan hän puhuu sinulle rakkauden sanoja joka päivä. Avaa siis korvasi ja kuuntele.

Kuule, tyttäreni, kuuntele neuvoani. Unohda kansasi, unohda isäsi suku. Sytyttäköön kauneutesi kuninkaan! Hän on sinun herrasi. Ps.45:11-12.

Sinun ei ole määrä olla ajopuu, joka ajelehtii virran mukana. Sinä voit olla määrätietoinen ja pyrkiä eteenpäin. Sinun tulee suunnistaa elämässäsi Jumalan sanan kompassin avulla ja kuunnella Hengen ääntä. Sinä opit sellaisen elämäntavan vähitellen. Hengellisen kasvun kautta se tapahtuu. Kun sinun elämäsi on annettu Jumalan ohjattavaksi, sinusta tulee kutsumustietoinen. Siinä tietoisuudessa sinun epävarmuutesi sulaa pois ja sinä saat uutta uskon varmuutta. Sinusta tulee näyn valtaama. Sinä saat syvemmin tietää, kuka olet. Silloin sinä tiedät, että olet yksi heistä, joista Jesaja puhui:

Tuokaa kaukaa minun poikani takaisin, maan ääriltä tyttäreni, tuokaa jokainen, joka on kutsuttu minun nimiini, jonka olen kunniakseni luonut, muovannut ja valmiiksi tehnyt. Jes.43:6-7.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan monet kasvot

Kirjoittanut : 9.3.2021 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.