RSS

Hänen rakkautensa kantaa

11 Maa

Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani. Gal.2:20.

Paavalin väittämä kuulostaa rehvakkaalta: ”Kristus elää minussa”. Arastelisin itse niin todeta. Koen, että minulla on vielä matkaa siihen pisteeseen. Mutta tuon seuraavan lauseen allekirjoitan mielelläni: ”Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani.” Siinä on lyhyesti uskon ydin. Jeesus rakastaa minua. Se on rakkautta, joka kantaa, joka ylläpitää mielenterveyttäni, joka antaa voimaa elää kaikkien vastuksien keskellä. Se kuittaa minun omat vikani ja vihaisten ihmisten väärät syytökset.

Ihmiset etsivät rakkautta toisiltaan ja se on luvallista. On luonnollista etsiä parisuhdetta ja tavoitella onnellisuutta rakastavan ihmisen rinnalla. Mutta jos pysähdymme sinne Sykarin kaivolle (Joh.4), jonne Jeesuskin pysähtyi, löydämme sieltä naisparan, joka on etsinyt rakkautta pienen ikänsä. Viides mies menossa ja aina vaan sama kierre jatkuu. Parisuhde ei tyydytä sydämen janoa, joka ikävöi kestävää ja uskollista rakkautta.

Rakkauden jano – siinä ihmiselon keskeisin pyrkimys. Jeesus ymmärtää hyvin Sykarin kaivolla kohtaamaansa naista ja tarjoaa hänelle ikuista rakkautta. Jeesus kuvailee sitä lähteeksi. Hyväkin kaivo voi kuivua, mutta Jumalan rakkauden lähde kumpuaa elämää, joka tulvii taivaan Isän sydämeltä. Ei se ole samanlaista kuin maallinen rakkaus, mutta se on rakkautta, joka tyydyttää ihmisen syvimmän kaipauksen. Jumalan syli on enemmän kuin ihminen osaa kaivata. Kun ihminen lähestyy Jumalaa rukoillen Hengessä ja totuudessa, hän saa kokea unelmiensa täyttymyksen.

Lyhyen keskustelun kautta Vapahtaja neuvoo oikean lähestymistavan Sykarin kaivon naiselle. Rakkauden kaipuussa kannattaa pysähtyä Jumalan rakkauden lähteelle. Vain Vapahtaja, kaikkien ihmisten Pelastaja, voi olla vastaus siihen syvään kaipuuseen, jonka itse Jumala on asettanut sydämeemme.

Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. Ef.3:20-21.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Hänen rakkautensa kantaa

Kirjoittanut : 11.3.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.