RSS

Läpimurto hengessä

05 Huh

Siinä maassa, johon menette, on vuoria ja laaksoja, ja siellä sateet kastelevat maan. 5.Moos.11:11.

Harva ehkä tulee ajatelleeksi, että tässä Raamatun jakeessa kerrotaan, minkälaista uskoon tulleen hengellinen vaellus on oleva tänäkin päivänä – vuoria ja laaksoja. Joskus sateitakin.

Ei ole helppo tyhjentävästi selittää, mikä uskonelämässä on laakso ja mikä vuori. Jos joku ei tätä intuitiivisesti ymmärrä, hengen vaikutuksesta käsitä, niin vaikea sitä on vääntää rautalangasta. On niitäkin, jotka tajuavat heti.

Yleensä vaellamme laaksossa, kun jokin koettelemus meitä rasittaa, kun mieli on alamaissa, kun sairaus kiusaa, kun työttömyys iskee, kun velat painavat, kun yksinäisyys vie elämänhalun, kun vihollinen syyttää. Voidaan puhua myös rististä, kuljemme via-dolorosaa, kärsimme ja kipuilemme. Mutta kuten olen muistaakseni todennut, risti on laturi, jossa meihin ladataan hengen voimaa.

Daavidin elämässä oli paljon vastoinkäymisiä, joiden kautta hän latasi itseensä hengen voimaa. Hänen taistelunsa Goljatia vastaan ja hänen pakonsa Saulin hovista, hänen tappionsa ja voittonsa – ne ovat kuin jännityselokuvasta. Ne ovat hänen elämänsä vuoria ja laaksoja. Voidaan liittää niihin hänen ongelmansa myös omien lastensa kanssa.

Kerran filistealaiset leiriytyivät Refaiminlaaksoon – jättiläisten laaksoon – ja kävivät taistelurintamaan Daavidin joukkoja vastaan. Daavid kysyi Herralta: ”Lähdenkö filistealaisia vastaan? Annatko heidät minun käsiini?” Herra vastasi hänelle: ”Lähde! Minä annan filistealaiset sinun käsiisi.” 2.Sam.5:19. Daavid sai voiton, oikeastaan murskavoiton taistelussa, joka kaikesta päätellen tapahtui Baala -nimisen kaupungin liepeillä (ehkä sama kuin Kirjat-Baal). Daavidin voitosta sanotaan: Daavid tuli Baal-Perasimiin, löi siellä filistealaiset ja sanoi: ”Herra on murtanut viholliset minun edestäni niin kuin vedet murtavat padon.” Tämän vuoksi paikka sai nimen Baal-Perasim. 2.Sam.5:20. Toisin sanoen Daavid antoi tuolle koko seudulle uuden nimen ”Baalan läpimurto”.

Laaksot voivat olla vaikeita vaiheita elämässämme, kun sairaus kurittaa, kun raha-ongelmat vaivaavat, kun rakkauselämässä ei mikään onnistu, kun seurakuntakin vain vainoaa. Mutta kun lataus näyttää 100%, voi yhtäkkiä tapahtua järisyttävä läpimurto hengessä. Odottamatta tapahtuu ihme, suuri muutos, Jumalan ilmestyminen, merkittävä voitto, ratkaiseva läpimurto.

Merkittävää on myös se, uskotko sinä, että Jumala voi kääntää sinun tappiosi murskavoitoksi. Ei-tästä-mitään-tule-asenne voi pilata läpimurtomahdollisuudet. Toisaalta myönteinen asenne ja Jumalan odottaminen voi suuresti auttaa. Kun sinä otat taisteluasenteen ja käyt uskon hengessä vihollista päin, voi olla, että jättiläiset, jotka sinua uhkasivat, pötkivät pakoon. Samalla sinä osoitat heidän jumalankuvansa vääräksi (jae 21). Sinä saat nousta vuorelle, jonka laelta sinä hallitset aluettasi.

Jos Daavid antaa meille näitä vihjeitä menestykseen ja Jumalan siunausten omistamiseen, paljon enemmän saa aikaan Kristus. Mennään siis oppilaan tavoin kuuntelemaan häntä.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Läpimurto hengessä

Kirjoittanut : 5.4.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.