RSS

Herra muovaa meitä

07 Lok

Leo-Pekka Tähti on Suomen tunnetuin ratakelaaja. Hän on saavuttanut useita kultamitaleita sadan metrin ratakelauksessa paralympialaisissa. Tänä syksynä (2021) hän sai ’vain’ hopeaa.

Seurakunta on siitä jännä kilparata, että siellä terveet ja vammaiset kilpailevat samassa sarjassa. Siellä saattaa käydä niin, että seurakunnan leopekkatähti ei pärjää alkuunkaan juoksulajeissa. Niinpä tarvitaan paljon näkökykyä, jotta erotetaan, missä lajissa kukin on hyvä, ja pidätytään tuomitsemasta syyttömiä. Ei ole tavatonta, että seurakunnan leopekkatähteä nöyryytetään, koska hän ei osaa lainkaan juosta…

Jumala on kaikkitietävä ja näkee jokaisen ominaisuudet. Siksi myös ylimmän tuomarin virka on suotu Kristukselle, sillä hänellä on kaikki tarvittava tieto meidän elämästämme. Hän näkee salatutkin asiat. Hän erottaa, kuka on hyvä juoksemaan ja tietää, kuka on hyvä ratakelauksessa. Hän näkee, milloin henkilö on tehnyt parannuksen syntielämästään ja milloin ihminen on saanut syntinsä anteeksi. Hän on selvillä kaikesta, mikä liittyy jumalasuhteeseemme ja henkilökohtaiseen uskoon.

Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili. Hepr.4:13.

Hän tuntee meidän ominaisuutemme pienintä yksityiskohtaa myöten – onhan hän meidät luonut ja meitä kasvattanut. Hänellä on varmasti suunnitelmat valmiina seuraavaa koulutusta varten. Hän huomaa etenkin kaikki sairaudet ja vammat ja varaa meille aikoja taivaallisiin hoitoihin. Jeesus tunnisti itsensä Jesajan profetiasta (Luuk.4:21):

Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista, julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, antamaan Siionin sureville kyynelten sijaan ilon öljyä, hiuksille tuhkan sijaan juhlapäähineen, murheisen hengen sijaan ylistyksen viitan. Heitä kutsutaan Vanhurskauden tammiksi, Herran tarhaksi, jonka hän itse on istuttanut osoittaakseen kirkkautensa. Jes.61:1-3.

Tunnistatko itsesi näistä potilaista, Jeesuksen erityishoidettavista? Siinä on varsinkin mielenterveyden kannalta mainittu tärkeitä hoitoja, luvattu lääkitystä ja ulkoista ja sisäistä parantumista vähän jokaiselle. Aina emme parane vaivastamme, mutta pystymme kompensoimaan sairauttamme kehittämällä jotakin tilalle. Jeesuksen ansiosta meillä on mahdollisuus olla oman elämämme tähtiä (jos ei muuta niin leopekkatähtiä). Voimme palvella Herraa niillä voimavaroilla, jotka olemme saaneet. Ja mehän tiedämme, mitä vähillä eväillä voi saada aikaan, jos annamme ne Kristuksen käsiin.

Sitten hän otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi ylös taivaaseen ja lausui kiitoksen. Hän mursi leivät ja antoi palat opetuslapsilleen, ja nämä jakoivat ne kansalle. Samoin hän jakoi kaikkien kesken ne kaksi kalaa. Kaikki söivät kyllikseen. Mark.6:41-42.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Herra muovaa meitä

Kirjoittanut : 7.10.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.