RSS

Kuulemmeko hänen äänensä?

19 Lok

Sillä Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella; sitä vain ei huomata. Job 33:14 KR38.

Jos haluamme kuulla Jumalan äänen, meidän on syytä lukea Raamattua. Pyhän kirjan lukeminen on varmin tapa saada selville Jumalan ajatukset, hänen suunnitelmansa, hänen lupauksensa – paitsi yleisellä tasolla se toimii erittäin hyvin myös henkilökohtaisella tasolla. Sen lisäksi on hyödyllistä kuunnella, mitä sanottavaa Jumalan ihmisillä on. Sananjulistajat voivat kyllä puhua joskus terveen opin vastaisesti tai pinnallisesti, mutta pitkän päälle luotettavat henkilöt seuloutuvat esiin.

Jumala puhuu monin tavoin, joskus unissa, joskus valveilla. Hän puhuu niiden tapahtumien kautta, joita kohtaamme arjessa. Jokin poikkeava sattuma voi olla Jumalan puhetta. Hän varoittaa tai neuvoo, korjaa suuntaa, yllättää johdatuksellaan.

Herkkyyttä seurata Jumalan antamia johdatuksia arjessa voimme rakentaa lukemalla paljon sanaa tai kuuntelemalla sananjulistusta. Kun hengen korvat ja silmät ovat auki, ne rekisteröivät asioita ja Hyvän Paimenen sauva kaitsee askeliamme.

Jos Jumalan tahdon ymmärtäminen on sinulle tärkeää, sinun kannattaa kehittää tätä herkkyyttä. Jumalan sanan lukeminen on tärkeää, mutta myös viipyminen rukouksessa. Kun hiljennämme sydämemme ja alamme kuunnella, Jumalan henki pääsee puhumaan. Rukoushetkeä ei kannata aloittaa puhumalla, vieläpä omien asioiden tuputtamisella heti ja malttamattomasti pikaratkaisua odottamaan, vaan hiljentymishetki alkaa Raamatun lukemisella ja luetun tekstin mietiskelyllä. Rukous on parasta aina, kun se on enimmäkseen esirukousta. Otamme jonkun toisen ihmisen tarpeet esille. Käymme läpi omaa perhettä, ystäviä ja sukulaisia.

Oletko kehittänyt itsellesi säännöllistä hiljentymistapaa? Muistuttaako se yhtään kuvailemaani mallia? Daniel oli tunnettu siitä, että hän piti säännöllisen rukoushetken kolmesti päivässä. Edes kuninkaan kielto ei häntä estänyt:

Kun Daniel sai tietää, että tällainen määräys oli annettu, hän meni taloonsa. Sen kattohuoneen ikkunat olivat Jerusalemiin päin, ja kolme kertaa päivässä Daniel polvistui siellä ja rukoili ja kiitti Jumalaansa, niin kuin hänellä ennenkin oli ollut tapana. Dan.6:10.

Danielista voi ottaa mallia, kun hän ”kolme kertaa päivässä polvistui, rukoili ja kiitti”. Ihminen, joka yksityiselämässään palvelee Herraa näin antaumuksellisesti, sitoutuneena siihen, mitä Jumala sanoo ja tekee, on hurskas ihminen, hyvä esimerkki kaikille. Haluammeko me kuulla Jumalan äänen?

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Kuulemmeko hänen äänensä?

Kirjoittanut : 19.10.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.