RSS

Jeesus kanssasi ahdingoissa

21 Lok

Rakkaat ystävät, älkää oudoksuko sitä tulta ja hehkua, jossa teitä koetellaan, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa. 1.Piet.4:12.

Jumala ei kiusaa ketään (Jaak.1:13), mutta hän sallii meidän joutua erilaisiin koettelemuksiin. Niistä on paljon hyötyä henkiseen ja hengelliseen kasvuun. Kun joudumme ahdinkoon, meistä tulee sitkeämpiä, kestävämpiä, kärsivällisempiä ja meidän uskomme kasvaa, kun opimme luottamaan Herraan.

Me aina haluamme pikimmiten päästä pois koetuksesta. Kun sairaus yllättää, haluamme parantua heti. Kun rahat loppuvat, kaipaamme jotakin onnenpotkua, joka helpottaisi tilannetta. Kun parisuhde rakoilee, haluamme korjata avioliittomme kuntoon, mutta toinen osapuoli saattaakin haluta uuden parisuhteen. Näin kummallakin on kiire ratkaista ongelma. Kun töissä on vaikeaa hankalan pomon takia, me haluamme heti kohta uuden työpaikan. Tai meitä kiusataan koulussa tai työpaikalla ja pyydämme Herralta johdatusta päästä pois kiusaajiemme käsistä. – Meillä on taipumus paeta ongelmia ja selvitä niistä jollakin pikaratkaisulla.

Amerikkalainen tv-pastori Joel Osteen antoi hyvän neuvon: ”Kun rukoilet, että Herra auttaisi sinut pois pinteestä, johon olet joutunut, pyydä sen sijasta, että hän tulisi sinun kanssasi mukaan sinun ahdinkoosi!”

Tämä ratkaisu osoittautui hyvin toimivaksi Danielin kirjan kolmannessa luvussa, kun Sadrak, Mesak ja Abed-Nego heitettiin sidottuina tuliseen pätsiin. Raamattu kertoo:

Kuningas Nebukadnessar nousi äkkiä pystyyn ja sanoi hämmästyneenä hovimiehilleen: ”Eikö tuleen heitetty kolme sidottua miestä?” ”Varmasti, kuningas!” hovimiehet vastasivat kuninkaalle. Hän sanoi: ”Mutta minä näen nyt neljä miestä kävelemässä vapaina tulen keskellä, eivätkä he ole vahingoittuneet! Ja neljäs näyttää aivan jumalolennolta.” Dan.3:24-25.

Jeesus tuli apuun. Hän ei vetänyt miehiä ulos pätsistä, vaan meni itse mukaan pätsiin. Hänen kanssaan miehet saivat selvitä koetuksestaan. Vain siteet, joilla heidät oli sidottu, paloivat. Heistä tuli vapaita – vapaampia kuin ennen.

Voimme siis uskoa, että kun kutsumme Herran Jeesuksen mukaan siihen koettelemukseen, jota emme kestä ilman häntä, hän antaa meille voimaa mennä sen läpi. Hänen kanssaan vapaudumme siteistämme. Hänen kanssaan uskomme kasvaa ja luottamus Jumalaan vahvistuu. Näemme tämän periaatteen toiminnassa läpi Raamatun.

Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään, jotta eläisitte jäljellä olevan maallisen elämänne Jumalan tahdon mukaisesti… 1.Piet.4:1.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jeesus kanssasi ahdingoissa

Kirjoittanut : 21.10.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.