RSS

Sulasta armosta

07 Mar

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. Room.5:8.

Toisinaan käy niin, että uskovan elämässä tulee eteen hetkiä jolloin tuntee itsensä peräti kelvottomaksi ja pettyy itseensä, koska on niin syntinen ja leväperäisyydestä tai jostain heikkoudesta on antanut periksi jollekin mieliteolle. Mieluusti olisi halunnut kieltää itseltään sortumisen sellaiseen alhaiseen tekoon, mutta minkäs teet – mennyttä ei voi korjata. Omien normiensa alittaminen saa aikaan syyllisyyttä ja jopa pelkoa Jumalaa kohtaan. Olenko liukumassa pois Jumalan tahdosta ja luopumassa uskosta?

Parannus on varmasti terveellinen reaktio, mutta joskus se syyllisyys jää päälle. Oma kelvottomuus kalvaa. Huomaamme, että emme pystyneet täyttämään Jumalan lakia ja noudattamaan käskyjä. Nyt olemme pulassa. Katolisilla on rippi ja synninpäästö, onko meillä suomalaisilla edessä vain pitkä murjotus päätämme riiputtaen?

Jos olet käynyt läpi tällaisia vaiheita, voin ehkä auttaa sinua toteamalla, että siinähän sinulle opetetaan uskon vanhurskautta! Meidän tulee kerta kaikkiaan oppia, että pelastus on kokonaan Kristuksen ansiota ja omavanhurskauteen ei ole mitään tietä avattuna. Vaikka käskyjen noudattaminen on hyvä asia, meidän tulee ymmärtää, että voima siihenkin tulee Jumalalta – omin voimin emme pitkälle pärjää. Luottamus omaan lain noudattamisen kykyyn on pettävä tie. Mutta aina, kun meidät tipautetaan maan pinnalle, se on hyväksi, sillä riippuvuus Kristuksesta on tärkeää. Hänestä tulee meille elintärkeä voiman lähde, hänestä tulee rakas yli kaiken. Meidän tulee kasvaa häneen kiinni. Tajuamme vihdoin: hän on kaiken elämän lähde ja varsinkin uskon vanhurskauden lahjoittaja.

Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, armoa armon lisäksi. Joh.1:16.

Armo on taivaan valuuttaa. Armon saanut voi jakaa armoa toisillekin. Turha ihmisiä on kiusata lain vaatimuksilla tai kirkkokunnallisilla pukeutumissäännöillä ja jumalanpalveluksiin osallistumispakolla ja ihmisten uskoa tenttaamalla tai millään, mikä on jonkin uskonlahkon jäsenyydestä kumpuavaa. Jos lahkoon kuuluminen kiinnostaa, niin kannattaa aloittaa ’nasaretilaisten lahkosta’ (Ap.t.24:5).

Jumalan vaikutusta on se, mitä te Kristuksessa Jeesuksessa olette. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. 1.Kor.1:30.

Niin, sinun syntisi on jo annettu anteeksi.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Sulasta armosta

Kirjoittanut : 7.11.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.