RSS

Ahdistuksen yöt

09 Mar

Perinnökseni olen saanut pettymysten kuukausia, ahdistuksen yöt ovat olleet minun osani. Job 7:3.

Ihmisen osa näyttää olevan sellainen, että siihen sisältyy ilon päiviä, auringonpaisteen päiviä, mutta myös synkkiä öitä, kärsimyksen kausia. Jos perehtyy historiaan, voi hämmästyä, kuinka paljon sotia, nälänhätää, kulkutauteja ja muuta tuskaa on sisältynyt ihmisten elämään. Elämä ei ole ilon ja tuskan vuorottelua, vaan pikemminkin vuorottelevat isoviha ja pikkuviha. Jos ei ole sotaa, on nälänhätää.

Nykyajan ihminen on vähän paremmassa asemassa, mutta meitä vaivaavat muut vitsaukset. Ihmiset etsivät kiihkeästi parempaa elintasoa, lisää rahaa, enemmän huvituksia. Koronapandemia oli vaikea, sillä se vaati meitä lopettamaan tilapäisesti tämän itsekeskeisen elämäntyylin. Nyt jo palataan entiseen menoon: ’mulle enemmän kaikkea’.

Elämäntuska muuttaa muotoaan, mutta se vaivaa meitä. Ja Jobin kokemukset ahdistavista öistä voivat yllättää meidätkin. Työelämä osoittautuu raskaaksi, se kuormittaa ruumista ja sielua, uni kaikkoaa silmistä. Velat painavat, alituinen huoli huomisesta vaivaa, lasten tai omat sairastelut vievät voimat. Yhtään vastoinkäymistä emme enää kestäisi, yksikin onnettomuus suistaisi meidät pois raiteiltamme.

Nyt en enää pidättele kieltäni. Minun sisintäni ahdistaa, minä puhun. Olen katkera ja huudan tuskani julki. Job 7:11.

Job sanoittaa meille ahdistuksemme. Jobin kärsimystä seuratessa huomaamme ehkä, että oma kärsimyksemme on vielä suhteellisen pientä. Saamme voimaa kestää, kun näemme, että joku on kestänyt pahempaakin. Herran veli Jaakob muistuttaa meitä:

Te olette kuulleet Jobin kestävyydestä ja tiedätte, mihin tulokseen Herra antoi sen johtaa. Herra on laupias ja anteeksiantava. Jaak.5:11.

Jeesus varsinkin on esimerkki ihmisestä, joka on kestänyt pahempaa kuin kukaan. Kristuksen kärsimykset ja ristinkuolema johtivat lopulta voittoon, joka syvästi koskettaa meitäkin. Pääsemme osalliseksi hänen voitostaan. Saamme uskon luottamuksen, että meillä on armahtava ja laupias Jumala, joka vie meidät läpi ahdistuksen yön ja saattaa meidät ilon portille, ylösnousemusvoiman osallisuuteen. Jeesus on meidän Pelastajamme, kuoleman voittaja, Vapahtaja, jolla on valta antaa syntimme anteeksi, Jumalan Poika, joka johtaa meidät ikuiseen elämään. Niinpä Paavali kiteyttää ihmisenä olemisen kokemuksen:

Minä päättelen, etteivät nykyisen ajan kärsimykset ole mitään sen kirkkauden rinnalla, joka vielä on ilmestyvä ja tuleva osaksemme. Room.8:18.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Ahdistuksen yöt

Kirjoittanut : 9.11.2021 Kategoria/t: Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.