RSS

Lapsi kohdussasi

19 Jou

Mutta lapsia heillä ei ollut, sillä Elisabet oli hedelmätön, ja he molemmat olivat jo iäkkäitä. Luuk.1:7.

Leeviläistä pappissukua olevat Elisabet ja Sakarias kärsivät lapsettomuudesta. Luukas kertoo aika perusteellisesti pariskunnan haaveesta saada lapsi. He joutuivat totiseen rukoustaisteluun unelmansa toteuttamiseksi ja viimein Jumala vastasi ja Elisabet tuli raskaaksi. Raskaudessa näyttää olleen vaihe, jolloin Elisabet pelkäsi keskenmenoa, sillä lapsi ei tuntunut liikkuvan hänen kohdussaan lainkaan.

Onko sinulla ollut elämässäsi vaiheita, jolloin olet joutunut toteamaan, että näkysi ei edisty? Mitään ei tapahdu, asiat junnaavat paikallaan. Jumala puhui niin selvästi, mutta nyt on kaikki taas entisellään. Jumalan työ näyttää keskeytyneen. Olenkohan tehnyt jonkin virheen? Peruuntuiko Jumalan antama näky? Onko kohdussani kasvanut lapsi peräti kuollut? – Muistamme, kuinka Jumala lähetti Marian Elisabetin luo:

Kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussaan ja hän täyttyi Pyhällä Hengellä. Luuk.1:41.

Mikä helpotus! Lapsi on elossa ja potkii! Toivoisin tuovani samanlaiset terveiset sinulle kuin Maria toi Elisabetille: lapsi sinun kohdussasi on elossa. Sinun näkyäsi ei ole peruutettu, vaan sinä saat synnyttää jotakin, mikä on Jumalasta. Sinun elämäntyösi odottaa syntymistään, sinun näkysi odottaa toteutumistaan, sinun yhteistyösi Jumalan Hengen kanssa on edessäpäin ja täyttää sinun tulevat päiväsi. Sinä saat edetä iloiten ja innostuksen vallassa. Saat riemuita uskon hengessä kuin Elisabet:

Samalla hetkellä kun tervehdyksesi tuli korviini, lapsi hypähti riemusta kohdussani. Autuas sinä, joka uskoit! Herran sinulle antama lupaus on täyttyvä! Luuk.1:44-45.

Elisabetin näky ja Marian näky olivat sukua toisilleen ja ne soivat samaa säveltä ja vahvistivat toisiaan. Epäilijöitä on aina paljon ja heidän vastapainokseen on hyvä löytää niitä ihmisiä, jotka vahvistavat saamaamme näkyä. He ovat harvinaisia, mutta minkä siunauksen he tuovatkaan tullessaan! Heidän ansiostaan lapsi sydämeni kohdussa voi hyvin ja potkii riemusta. He vauhdittavat näkyni toteutumista, Jumalan salatun suunnitelman esiin murtautumista.

Sakarias sai kokea syvää onnea, kun hänelle syntyi poika, mutta kaiken aikaa hän iloitsi, että myös Maria saisi lapsen. Serkusten elämä nivoutuisi vahvasti yhteen ja heidän yllään olisi Jumalan käsi kohdusta alkaen.

Ja sinua, lapsi, kutsutaan Korkeimman profeetaksi. Sinä käyt Herran edellä ja raivaat hänelle tien. Sinä johdat hänen kansansa tuntemaan pelastuksen, syntien anteeksiantamisen. Näin meidän Jumalamme hyvyydessään armahtaa meitä: Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto. Se loistaa pimeydessä ja kuoleman varjossa eläville, se ohjaa jalkamme rauhan tielle. Luuk.1:76-79.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Lapsi kohdussasi

Kirjoittanut : 19.12.2021 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.