RSS

Jumalan hyväksyntä

03 Hel

Mutta Raakel oli jo kuolemaisillaan, ja viime hetkellään hän antoi pojalle nimen Benoni. Jaakob kuitenkin antoi hänelle nimeksi Benjamin. 1.Moos.35:18.

’Vaivan poika’ vaihtui ’Onnenpekaksi’. Synnytyksen tuskat määrittivät äidin silmissä pojan persoonaa, mutta isä halusi, että poika heijastaisi hänen voimaansa ja hänestä tulisi hyvin pärjäävä kaveri eikä mikään voivottelija. Nimi voidaan tällä tavalla nähdä kuvana kantajansa persoonasta ja ennustuksena, millainen ihminen hänestä tulisi – kuka nyt haluaa ihmisen etunimen niin syvällisesti ottaa. Minun nimeni tarkoittaa ”Herra on kuullut, että minua syrjitään”. Siinä on tavallaan sekä kielteinen että positiivinen lupaus. Sama lupaus on kirjoitettu Raamattuun myös näin: Vaikka isä ja äiti minut hylkäisivät, Herra pitää minusta huolen. Ps.27:10.

Daavid joutui omassa perheessään väheksytyksi. Hänen katsottiin olevan sopiva paimenpojaksi, mutta ei mihinkään miesten hommiin. Isä ei häntä noteerannut ja isoveljet tuuppivat takariviin, mutta kuten tiedämme, Daavidista oli kasvamassa kansan johtaja.

Monesti joudumme väheksytyiksi omassa perheessämme tai sukumme keskellä. Osaatko sinä käsitellä tämän huonon palautteen, kun sinua irvaillaan, syrjitään, vaietaan kuoliaaksi tai arvostellaan päin näköä? Kysyn tätä, koska minun mielestäni sinun pitäisi osata pitää pääsi pystyssä, mielesi rohkeana, itsetuntosi vahvana ja mennä eteenpäin sydämessäsi Hengen ylläpitämä tyyneys. Sinun kuuluisi katsoa tulevaisuuteen varmana siitä, että olet Jumalan silmissä arvokas, olet kutsuttu jaloon työhön, ainutlaatuiseen elämään – sellaiseen, jolla on Jumalan antama nimi. Joku on voinut nimitellä sinua väärillä sanoilla ja sinun tulisi nyt löytää oikeat sanat. Jos sait jossakin elämäsi vaiheessa taakaksesi huonon nimen, etsi uusi. Etsi itsellesi Hengen antama nimi, piirrä itsestäsi omakuva, joka on Jumalan suunnitelman näköinen, sillä varmaa on, että:

Sinä saat uuden nimen, jonka Herra itse lausuu julki, ja sinä olet oleva kaunis kruunu Herran kädessä, kuninkaallinen seppele Jumalan huomassa. Jes.62:2-3.

Se voi vaatia uskoa, kärsivällisyyttä, pelottomuutta, voimakasta tahtoa, peräänantamattomuutta, mutta niitä kaikkia saa Jumalalta – kaikkia riittävästi, jokaista sopivasti. Kun Jumala on sinut kutsunut elämään hänen suunnitelmansa mukaan, silloin Pimeyden voimat jarruttavat, estävät, sabotoivat ja pistävät kapuloita rattaisiin mielin määrin. Kun tietää, että niin vääjäämättä tapahtuu, siihen voi suhtautua tyynesti. Kun tietää, että Hyvä Paimen kulkee rinnalla ja suunta on Jumalan hyväksymä, voi pyrkiä päämäärään iloisin mielin.

 
Kommentit pois päältä artikkelissa Jumalan hyväksyntä

Kirjoittanut : 3.2.2022 Kategoria/t: Profetia, Rohkaisu

 

Kommentointi on suljettu.