RSS

Mikä on eSiru?

SirujaTämä sivusto on Uskonkilven sivustoa täydentävä apusivusto. Toimitus on sama kuin Uskon kilvessä, toisin sanoen näitä lyhyitä kirjoitelmia julkaisee   S i m o   P a p u n e n.

Tämä sivusto sisältää uusia kirjoituksia enimmäkseen vain yhdessä kategoriassa Rohkaisu. Mutta Profetia tai Siunaus ei ole poissuljettu. Raamatun lainaukset on otettu enimmäkseen uudesta kirkkoraamatusta (KR92), mutta joskus on lainattu vanhempaa käännöstä (KR33/KR38).

Sivuston nimi pohjautuu sanaan ”esirukous”, mutta se on menettänyt alkuperäisen tarkoituksensa rukoussivustona ja toimii nyt ”rohkaisu”-sivustona. Nämä kirjoitelmat ovat siis ”siruja”, jotka pohjaavat koettuun elämään, joka tunnetusti särkee ”heikkoja saviastioita”. Sellainen särkyminen on siunattua ja on tarkoitus, että se koituu monille vertaistueksi

Teksteihin liitetyt kuvat ovat kuvituskuvia, eivät kirjoittajan itse ottamia. Niihin on valikoitu vain sellaisia kuvia, joiden copyright ei rajoita niiden käyttöä. Kirjoittaja on lisännyt niihin raamatunlauseet itse. Kuvat pyrkivät tukemaan kirjoituksen aihetta. Henkilökuvat eivät liity kirjoittajaan tai hänen perheeseensä. Kuvat löytyvät erillisenä kokoelmana täältä ja niiden käyttöoikeudet kuvataan täällä.

Perusajatus tämän blogin julkaisemisessa on ollut julkaista yksi artikkeli päivässä. Kirjoittajan sairastaminen vuonna 2015 aiheutti tähän taukoja. Vuosien 2013 ja 2014 postauksia on kierrätetty uudestaan (tekstiin tehdyin pienin korjauksin) vuonna 2015-2016 ja joukkoon on lisätty matkan varrella joitakin uusia ”siruja”. Tämän seulonnan tuloksena on syntynyt sarja syyskuusta 2015 elokuuhun 2016, yhteensä 365 ”sirua” (plus karkauspäivä). Vuoden 2016 syyskuusta alkaen postauksia on ilmestynyt joka toinen päivä. Niissä on hyödynnetty materiaalia vanhasta Päivän rohkaisu- sarjasta, mutta mukana on myös uusia ennen julkaisemattomia tekstejä. Sarja jatkuu tauon jälkeen syyskuussa 2020 ja kun kausi loppuu toukokuussa 2021, on siruja kertynyt 873.

Sarjaa on jatkettu syksystä 2021 julkaisemalla uusia postauksia joka toinen päivä. Tämä julkaisukausi kesti toukokuun loppuun 2022, jonka jälkeen artikkeleita on kertynyt tähän blogiin kaikkiaan 1012 kappaletta.

Printtaus-ohje:
Artikkelin voi avata klikkaamalla otsikkoa, jolloin tulostus- ja jakopainikkeet tulevat esiin tekstin loppuun. Sieltä voi kokeilla tulostusta ja lähettämistä sähköpostina, mutta on mahdollista, että nämä ominaisuudet eivät toimi. Printin ottaminen ’omin avuin’ riippuu hieman selaimesta:
Chrome: paina hiiren oikeata artikkelin päällä ja valitse Tulosta.
Firefox: avaa artikkeli ja paina F9. Klikkaa ylä-oikealta kolme vaakaviivaa-kuvaketta ja valitse Print. Paina uudestaan F9 palataksesi normaalitilaan.
Microsoft Edge: Avaa artikkeli ja paina osoiterivillä olevaa kirjan kuvaa (tai Crtl-vaihto-R). Paina artikkelin päällä hiiren oikeata ja valitse Tulosta. Klikkaa kirjan kuvaa uudestaan palataksesi normaalitilaan.

 

Kommentointi on suljettu.